Accordeon en Trekzakfestival zaterdag 22 juni in het Veenpark

Accordeon en Trekzakfestival Veenpark Barger-Compascuum - InfoPortal

Op zaterdag 22 juni bruist het Veenpark in Barger-Compascuum van de betoverende accordeon- en trekzakmuziek. Van 16.00 tot 21.30 uur verandert het museumdorp Bargermond in een openluchtfestival, waar bezoekers en muzikanten samenkomen voor een avond vol gezelligheid en heerlijke muziek.

Het festival, dat meer dan 20 jaar geleden begon, is weer terug van weggeweest. “Door corona hebben we het festival een aantal jaar moeten missen,” vertelt Daniëlle van der Ark tijdens het programma De Avond Van op ZO!34. “Maar dankzij onze actieve vrijwilligersvereniging hebben we het twee jaar geleden weer opnieuw opgepakt.” Dit jaar zorgen minstens 30 accordeonisten voor een muzikaal spektakel in het museumdorp. “Er wordt de hele avond gezellig muziek gemaakt.”

Lees ook: Weg Klazienaveen – Emmen (N862) tijdelijk afgesloten

Lees ook: Ontdek het Bargerveen: wat te doen en overnachtingen

Organisatie en deelname Accordeon en Trekzakfestival

De vrijwilligersvereniging van het Veenpark organiseert het festival met betrokkenheid van de accordeonisten van het park. Muzikanten die willen meespelen, kunnen zich nog aanmelden bij de coördinator van het festival, Minie Snippe, via wanderminie@gmail.com.

Molen De Berk

Dit jaar speelt niet alleen de muziek een hoofdrol. Ook molen De Berk krijgt speciale aandacht. Sinds eind 2023 werkt een grote groep vrijwilligers aan de restauratie van deze historische molen. Tijdens het festival delen zij hun verhalen en ervaringen en vragen ze aandacht voor hun inzamelingsactie die de renovatie van de molen moet bekostigen.

Toegang Accordeon en Trekzakfestival en locatie

Toegang tot het festival is gratis. Bezoekers kunnen zich vanaf 16.00 uur melden bij de aparte ingang nabij de molen aan de Postweg in Barger-Compascuum. Ook reguliere parkbezoekers die langer willen blijven, zijn van harte welkom om het festival bij te wonen.

Mis het niet!

Kom naar het Veenpark en geniet van een betoverende avond vol accordeon- en trekzakmuziek. Laat je meevoeren door de melodieën en ontdek de charme van molen De Berk. Zorg dat je erbij bent!

Kijk voor meer informatie op de www.veenpark.nl.

(C) Afbeelding: Veenpark.nl