Afscheid van René van der Weide: Tien jaar wethouderschap in Emmen

Rene van der Weide Wakker Emmen Klazienaveen - InfoPortal

René van der Weide, oud inwoner van Klazienaveen, sluit na tien jaar zijn periode als wethouder van de gemeente Emmen af. Zijn politieke reis begon op 26-jarige leeftijd, waarmee hij destijds de jongste wethouder van Drenthe was. Nu, een decennium later, kijkt hij terug op een periode vol hoogte- en dieptepunten.

Opmars van Wakker Emmen

Van der Weide was vanaf het begin nauw betrokken bij de politieke partij Wakker Emmen, opgericht eind 2009. De partij maakte snel naam en groeide van vijf zetels in 2010 naar vijftien zetels in 2014. Hun succes kwam door hun focus op zowel grote projecten als alledaagse zaken zoals stoeptegels en lantaarnpalen. De partij streefde naar een betere balans tussen dorpen en wijken, niet alleen het centrum van Emmen.

Hoogte- en dieptepunten

Tijdens zijn loopbaan heeft Van der Weide veel bijgedragen aan de gemeente, zoals investeringen in sportvoorzieningen en de herontwikkeling van Delftlanden. Echter, het dossier windenergie bleek een uitdaging. De provincie nam het besluit over de plaatsing van windmolens, wat tegen de wens van de gemeente in ging. Ook de kwestie rondom Oranjedorp verliep niet zoals gehoopt, wat een smet op zijn carrière legde.

Nieuwe uitdagingen voor René van der Weide

Van der Weide bereidt zich voor op een nieuwe rol als programmamanager bij Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen. Hoewel hij de politiek niet volledig zal verlaten, zal hij zich in een andere rol moeten bewijzen. Hij blijft als raadslid actief en is vastbesloten om zich te blijven inzetten voor de gemeenschap.

Toekomstplannen René van der Weide

Op 19 juni 2024 neemt Van der Weide officieel afscheid als wethouder. Hij kijkt uit naar de nieuwe uitdagingen die voor hem liggen en is dankbaar voor de steun die hij de afgelopen jaren heeft ontvangen. Zijn ervaring en kennis zal hij meenemen naar zijn nieuwe functie, terwijl hij als raadslid blijft bijdragen aan de politiek in Emmen.

Lees ook: Verwoesting van unieke archeologische site voor distributiecentrum Oranjedorp

Met trots en voldoening kijkt Van der Weide terug op zijn tien jaar als wethouder, waarin hij veel heeft geleerd en de gemeente heeft zien groeien en ontwikkelen. Zijn nuchtere en verstandige aanpak zal gemist worden, maar hij kijkt uit naar wat de toekomst brengt.

(Bron: RTV Drenthe / Afbeelding: website Wakker Emmen)