Apple Watch wordt uitgerust met bloeddrukmeter en thermometerfunctie

apple watch

Apple breidt zijn smartwatch uit met nieuwe gezondheidsgerelateerde functies. Hieronder ook een tool waarmee de bloeddruk van de drager van het horloge wordt gemeten en die een melding geeft als de bloeddruk te hoog wordt. Daarnaast wordt een thermometerfunctie ingebouwd die zou moeten helpen bij de vruchtbaarheidsplanning.

Het ligt in de planning dat de vruchtbaarheidsfunctie, de verbetering van de hartslagmonitor en een upgrade om slaappatronen bij te houden volgend jaar beschikbaar komen. 

De zevende generatie Apple Smartwatch is inmiddels uit en volop verkrijgbaar, maar de meeste gezondheidsgerelateerde verbeteringen zullen dus pas vanaf volgend jaar worden toegevoegd.

Slaapapneu en diabetes

Apple is eveneens bezig om met de smartwatch slaapapneu te detecteren. Dat zal na volgend jaar gebeuren. Daarbij wil het ook hulp bieden wanneer de smartwatch een laag zuurstofgehalte in het bloed van de drager detecteert.

Volgens de documenten zou het ook mogelijk moeten worden dat de smartwatch ooit diabetes zou kunnen signaleren. Of het ooit zover komt, is en blijft natuurlijk de vraag. Sommige functies zullen nooit worden uitgerold, van andere functies kan de planning drastisch wijzigen.

Omzet Apple Smartwatch

De omzet van de smartwatches lag vorig jaar op bijna 13 miljard dollar, ofwel bijna 11 miljoen euro. Hiermee was de Apple Smartwatch goed voor bijna 65 procent van de wereldwijde smartwatchmarkt. 

(Afbeelding: Pixabay)