“Bakkie voor een Zakkie”: Klazienaveen zet zich in voor een schonere buurt

bakkie voor een zakkie afval zwerfafval - InfoPortal

In Klazienaveen is een innovatieve en gemeenschapsgerichte actie gestart om het probleem van zwerfafval aan te pakken: “Bakkie voor een Zakkie”. Dit initiatief nodigt inwoners uit om zwerfafval te verzamelen in ruil voor een gratis kopje koffie, thee of limonade. Het doel? Een schoner en prettiger Klazienaveen creëren voor iedereen.

Wat is “Bakkie voor een Zakkie”?

“Bakkie voor een Zakkie” is een actie om zwerfafval in te verminderen en tegelijkertijd bewustzijn te creëren over de impact van afval op onze omgeving. Het concept is simpel maar effectief: inwoners worden aangemoedigd om gewapend met een afvalzak en een grijper de straat op te gaan en zwerfafval te verzamelen. Als beloning voor hun inspanningen ontvangen de deelnemers een gratis ‘bakkie’ – een kopje koffie of thee – bij een lokale horecagelegenheid. Voor de jongere deelnemers is er verfrissende limonade beschikbaar.

Lees ook: Zesde supermarkt in centrum Klazienaveen: een dynamische toevoeging aan het winkelaanbod

Lees ook: Groen licht voor nieuwe Aldi en 23 appartementen in Klazienaveen

Lees ook: Drenthe Loopfestijn: Belangrijk nieuws voor bewoners langs het parcours!

Het belang van een schone buurt

Een schone buurt is niet alleen esthetisch aangenamer, het bevordert ook een gevoel van trots en gemeenschapszin onder de bewoners. Initiatieven zoals “Bakkie voor een Zakkie” spelen een cruciale rol in het versterken van deze gevoelens. Door gezamenlijk een gebied schoon te maken, werken buurtbewoners niet alleen aan een schoner milieu, maar bouwen ze ook aan sterkere onderlinge relaties.

Hoe werkt “Bakkie voor een Zakkie”?

De actie is toegankelijk voor iedereen in de gemeenschap. Of je nu alleen deelneemt, met familie, vrienden of buren, iedereen is welkom. De benodigde materialen, zoals grijpers en afvalzakken, zijn beschikbaar op centrale punten in de wijk Noorderbreedte. Na het verzamelen van het zwerfafval kunnen de volle zakken worden ingeleverd, waarna de deelnemers kunnen genieten van hun welverdiende drankje.

Gezinnen aanmoedigen om deel te nemen

“Bakkie voor een Zakkie” is ook een uitstekende activiteit voor gezinnen. Ouders hebben de kans om hun kinderen te onderwijzen over het belang van milieubescherming en de verantwoordelijkheid die we allemaal delen om voor onze omgeving te zorgen. Het is een praktische, hands-on ervaring die kinderen leert over de gevolgen van vervuiling op een manier die leuk en boeiend is.

Voordelen van deelname

De voordelen van deelnemen aan “Bakkie voor een Zakkie” zijn veelzijdig:

  • Milieubewustzijn: Het verhoogt het bewustzijn over zwerfafval en stimuleert duurzaam gedrag.
  • Gemeenschapszin: Het versterkt de banden binnen de gemeenschap door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel.
  • Gezondheid en welzijn: Het biedt een kans om buiten actief te zijn, wat goed is voor zowel fysieke als mentale gezondheid.
  • Directe beloning: Deelnemers zien onmiddellijk het resultaat van hun inspanningen, wat een bevredigend en motiverend gevoel geeft.

Impact op het milieu

De actie “Bakkie voor een Zakkie” in Klazienaveen toont hoe eenvoudige, gemeenschapsgerichte initiatieven een grote impact kunnen hebben op het milieu en de samenleving. Door samen te werken, kunnen de inwoners van Klazienaveen genieten van een schonere, mooiere wijk en tegelijkertijd de volgende generatie inspireren om actieve en verantwoordelijke burgers te zijn. Laten we samenwerken aan een schonere toekomst, één zakkie – en één bakkie – tegelijk.

Wijk en dienstencentrum Noorderbreedte
Meteoor 3
7891 BD Klazienaveen
Website: mfc-noorderbreedte.nl
Tel: 0591 – 313 047
Tel b.g.g. : 06 – 34103279
E-mail: beheerder@mfc-noorderbreedte.nl