Bargerveen: Informatieavond ontwerp Buffer Zuid

Bargerveen Klazienaveen Zwartemeer Weiteveen Drenthe - Infoportal

Aan de zuidkant van het Bargerveen wordt een bufferzone van 220 hectare gerealiseerd: Buffer Zuid. Dit nieuwe natuurgebied, dat bestaat uit water- en moeraszones, grasland en struiken, biedt volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen en recreëren. Op dinsdag 28 mei wordt het definitieve ontwerp voor Buffer Zuid gepresenteerd tijdens een informatieavond. Deze bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur bij de Dorpshoeve, Europaweg 145 in Nieuw-Schoonebeek.

Wat kun je verwachten op de informatieavond over het Bargerveen?

Tijdens de informatieavond zal de Bestuurscommissie Bargerveen het definitieve ontwerp van Buffer Zuid toelichten. Je krijgt een uitgebreid overzicht van hoe het gebied eruit komt te zien, inclusief voorzieningen zoals kano-opstapplaatsen, uitkijksteigers en speelfaciliteiten. Daarnaast staan diverse betrokken organisaties klaar om je vragen te beantwoorden en aanvullende informatie te geven.

Programma van de avond

Presentaties (start om 19.30 uur)

19.30 uur: Welkom en introductie door Nynke Houwing, voorzitter Bestuurscommissie
19.40 uur: Toelichting op aanpak en planning door Carolien van de Bles, Prolander
19.50 uur: Het ontwerp en resultaat door Carien ten Cate, Royal HaskoningDHV

Informatieplein Bargerveen(van 20.15 tot 21.15 uur)

  • Planning en uitvoering: Prolander
  • Waterbeheer: Prolander en Waterschap Vechtstromen
  • Dorpsinitiatieven: Stichting Tussen Beek en Veen (namenwedstrijd, beheerhulp in de buffer)
  • Recreatie en beleving: Prolander en gemeente (ontwerp, recreatieve mogelijkheden, bestemmingsplan, digitale beleving van het gebied)
  • Natuur en landschap: Provincie Drenthe, Staatsbosbeheer, Prolander

Je bent vrij om op elk moment het informatieplein te verlaten. Na de presentaties kun je ook direct naar het informatieplein gaan als je dat liever hebt. Vooraf aanmelden is niet nodig, en na afloop is er gelegenheid om wat te drinken.

Waarom deelnemen aan de informatieavond Bargerveen?

De informatieavond biedt een unieke kans om meer te weten te komen over het nieuwe natuurgebied Buffer Zuid en de mogelijkheden die het biedt voor recreatie en natuurbeleving. Ontmoet de experts, stel je vragen en krijg een goed beeld van hoe het gebied eruit gaat zien.

Kom op dinsdag 28 mei naar de Dorpshoeve in Nieuw-Schoonebeek en ontdek alles over Buffer Zuid. Je bent van harte welkom!

Meer informatie

Op de website van Bargerveen-Schoonebeek kun je meer informatie over het Bargerveen en Buffer Zuid vinden.

Website: Bargerveen-Schoonebeek