Belastingkorting op elektrische auto’s minder snel afgeschaft

elektrische auto elektrisch rijden belastingkorting - InfoPortal

Elektrisch rijden wordt steeds voordeliger, maar hoe zit het met de belastingkorting? Goed nieuws voor eigenaren van elektrische auto’s: de korting op de motorrijtuigenbelasting blijft langer bestaan dan oorspronkelijk gepland. Normaal gesproken zou deze korting in twee jaar worden afgebouwd, maar volgens berichten uit Den Haag zal dit nu pas in 2031 volledig gebeuren.

Belastingkorting voor elektrische auto’s

Wat betekent dit voor jou als eigenaar van een elektrische auto? Nou, volgend jaar hoef je nog steeds geen wegenbelasting te betalen. Pas in 2026 zal dit voordeel geleidelijk verminderen tot 60 procent voor volledig elektrische auto’s. Tegen 2029 zal dit percentage stijgen tot 65 procent en uiteindelijk zal de korting in 2031 volledig verdwijnen.

Elektrisch rijden blijven stimuleren

Maar waarom deze langzamere afbouw? Het demissionaire kabinet heeft als doel elektrisch rijden te blijven stimuleren en de uitstoot van CO2 te verminderen. Door de korting langer te handhaven, hopen ze meer mensen te motiveren over te stappen op elektrisch rijden.

Ook belastingkorting voor plug-in hybrideauto’s?

Wat betreft de financiering van dit plan: om de verlengde korting te bekostigen, zal volgend jaar de korting op de wegenbelasting voor eigenaren van plug-in hybrideauto’s worden stopgezet. Deze auto’s kunnen zowel op brandstof als elektrisch rijden en kunnen worden opgeladen via een stekker. Deze wijzigingen worden naar verwachting opgenomen in de Voorjaarsnota en binnenkort vastgesteld.

Goed nieuws voor eigenaren en het milieu

Deze ontwikkelingen zijn niet alleen goed nieuws voor eigenaren van elektrische auto’s, maar ook voor het milieu. Door elektrisch rijden te blijven stimuleren, kunnen we gezamenlijk bijdragen aan een schonere en duurzamere toekomst.

Blijf op de hoogte van de belastingkorting

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze veranderingen, vooral als je overweegt een elektrische auto aan te schaffen of al een elektrische auto bezit. Door te profiteren van de voordelen die de overheid biedt, kun je niet alleen besparen op kosten, maar ook een positieve impact hebben op het milieu.

Wil je meer weten over elektrisch rijden en de bijbehorende belastingvoordelen? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen in de mobiliteitssector. Zo kun je optimaal profiteren van de voordelen van elektrisch rijden en tegelijkertijd bijdragen aan een groenere wereld.

(C) Afbeelding van Benjamin Marder via Pixabay