Bouke laat Ziggo Dome swingen: “Een droom die uitkomt”

Bouke Scholten Elvis Matters Band

Bouke Scholten, beter bekend als ‘de Elvis uit Emmen‘, laat de Ziggo Dome op zijn grondvesten schudden. Met twee uitverkochte zalen gaf hij afgelopen week het startschot voor zijn langverwachte It’s Now or Never-show. De optredens waren op 18 en 19 april 2024 in het Ziggo Dome in Amsterdam.

The Tribute – Battle of the Bands

Bouke, 42 jaar jong, veroverde de harten van Elvis-liefhebbers met zijn deelname aan het tv-programma The Tribute – Battle of the Bands. Sindsdien is zijn succes alleen maar gegroeid, met zijn show in de Ziggo Dome als absoluut hoogtepunt. Beide avonden stroomde het Amsterdamse muziekpaleis weer vol om de ‘King of Rock ‘n Roll’ in actie te zien.

Een droom die werkelijkheid wordt

RTV Drenthe sprak met Bouke in het backstage-café, enkele uren voor zijn debuut als ‘King of Rock ‘n Roll’. “Fantastisch, dit had ik echt niet meer verwacht,” vertelt hij enthousiast. Na zijn indrukwekkende optredens in The Tribute stond zijn leven op zijn kop. Maanden later is Bouke nog steeds razend populair, wat heeft geleid tot de optredens in de Ziggo Dome.

“Optreden voor de koning is leuk,” blikt Bouke vooruit op Koningsdag. “Maar dit, dit is echt een droom die uitkomt, waar je wel twintig jaar naartoe hebt geleefd.” Ondanks de spanning geniet Bouke met volle teugen. “Ik ben heel ontspannen en heb er ontzettend veel zin in. Misschien is dat ook wel de leeftijd. Gewoon lekker genieten.”

Elvis en de aantrekkingskracht van Bouke

Waarom Bouke zoveel mensen weet te binden? “Elvis zelf is moeilijk te benaderen, dus dan is het leuk om zijn muziek elders te vinden,” legt Bouke uit met een glimlach. “En dan komen ze waarschijnlijk bij mij terecht.” Voor wie dit jaar geen kaartjes heeft weten te bemachtigen, geen zorgen, volgend jaar staat Bouke weer op het podium van de Ziggo Dome.

Bron: RTV Drenthe / (C) Afbeelding: Richard Broekhuijzen WikiCommons