Darts vanaf 2022 ook achter de decoder

Onlangs werd al bekend gemaakt dat de Formule 1 vanaf volgend jaar alleen nog maar te zien is bij Viaplay, een streamingsdienst van de Scandinavische Nordic Entertainment Group (NENT). In navolging daarvan is darts volgend jaar ook alleen nog maar bij Viaplay te zien en niet meer bij RTL7.

Na de Formule 1 en de Duitse Bundesliga is darts de derde grote sport die volgend jaar in Nederland te zien zal zijn op streamingplatform Viaplay.

Nordic Entertainment Group heeft de uitzendrechten van alle grote toernooien van profbon PDV weten te bemachtigen. Darts werden de afgelopen jaren in Nederland uitgezonden door RTL7 en was voor iedereen gratis te zien. Daar komt vanaf volgend seizoen dus verandering in. Wil je Michael van Gerwen volgend jaar nog zien, dan zal je moeten moeten betalen.

Reactie RTL op verlies darts

Het is een trend dat grote internationale partijen in toenemende mate dit soort sportrechten proberen binnen te halen. De bedragen die daarbij worden geboden zijn vaak onhaalbaar voor lokale partijen als RTL. We vinden het ontzettend jammer dat deze prachtsport vanaf januari 2022 naar een andere partij verhuist. Wij hebben darts de afgelopen jaren met plezier opgebouwd en aangeboden aan de Nederlandse kijker en we wensen de dartsfans blijvend kijkplezier.“, laat RTL in een reactie weten.

Vanaf volgend jaar zullen dartsliefhebbers een abonnement op Viaplay moeten hebben om nog naar het WK Darts, de Premier League Darts, de Word Grand Prix Darts, het World Marchplat of de Grand Slam of Darts te kunnen kijken.

Grootste aanbieder

De rechten van darts komen voor de volgende 5 jaar bij de NENT Group te liggen. Onlangs werd ook al bekend dat de Formule 1 (nu nog van Ziggo Sport) en de Duitse Bundesliga (nu nog te zien via ESPN) vanaf volgend jaar naar Viaplay verhuizen. Het streamingplatform zal in het eerste kwartaal van 2022 in Nederland worden gelanceerd.

De NENT Group liet bij monde van directeur Anders Jensen in een reactie al weten te kijken naar alle sportrechten die er zijn. Hun ambitie is om uit te groeien naar de grootste aanbieder van sportwedstrijden in Nederland.

Wie is de NENT Group NENT?

De NENT Group, voluit Nordic Entertainment Group, heeft in Scandinavië al jaren tv- en radiozenders en daarnaast een streamingdienst, Viaplay. De komende jaren willen ze in meer Europese landen actief worden. Op dit moment is Viaplay al beschikbaar in 8 landen.

NENT koopt per land de uitzendrechten op van populaire sporten, met als doel meer abonnees voor hun streamingdienst Viaplay te krijgen. Ook in Polen hebben ze onlangs de uitzendrechten voor de F1 verkregen. Viaplay biedt naast sport ook films en series die NENT deels zelf produceert.

Op dit moment is het nog niet bekend wat de kosten voor een abonnement zullen zijn.

(Afbeelding (C) Pixabay)