Drenthe Loopfestijn op losse schroeven

Drenthe Loopfestijn Klazienaveen 2019

Het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen, ooit een vermaard marathon-evenement en een van de oudste marathons van Nederland, staat op losse schroeven.

Het prachtige evenement heeft al 36 keer plaats gevonden. De laatste jaren wordt er geen volle marathon meer georganiseerd, iets wat heel jammer is, omdat het een van de oudste marathons van Nederland was. Op zaterdag 30 mei 2020 zou de 37e editie van het Drenthe Loopfestijn worden gehouden. Dat ging helaas niet door wegens corona.

(Bericht gaat verder onder de afbeelding)

Doordat het coronavirus maar bleef rondwaren, moest de organisatie helaas ook in 2021 het evenement weer afblazen.

(Bericht gaat verder onder de afbeelding)

Laatste Drenthe Loopfestijn?

Het kan zo maar eens zijn dat de 36e Drenthe Loopfestijn in 2019 de laatste is geweest. Het bestuur van het Drenthe Loopfestijn is stopt er namelijk mee. Lange tijd hebben ze getracht nieuwe bestuursleden te vinden, maar zonder succes helaas. Ook het aantal vrijwilligers loopt al jaren terug en net als zoveel verenigingen is het ook hier moeilijk om vrijwilligers te vinden. Daarom heeft het bestuur besloten om te stoppen, al is het met pijn in het hart.

Er gloort echter nog een sprankje hoop aan de hemel. Het bestuur van het Drenthe Loopfestijn heeft het bestuur van de Loopgroep Klazienaveen gevraagd om het stokje over te nemen en of zij de komende jaren het Drenthe Loopfestijn willen en kunnen organiseren.

De Loopgroep Klazienaveen is momenteel druk aan het onderzoeken of er voldoende draagvlak binnen de vereniging is om het Loopfestijn te kunnen organiseren. De Loopgroep heeft al vele jaren een hechte band met het Loopfestijn en organiseert al jaren loopclinics voor leden en niet-leden in aanloop naar de marathon.

Aanmelden of meer informatie

Wil jij je aanmelden als vrijwilliger of wil jij meer informatie daarover? Ga dan naar de website van de Loopgroep Klazienaveen en vul het formulier in.