DVHN schittert met “De Kofferbakmoord” in Top 50 Beste Podcasts

podcast podcasts - InfoPortal

Het “Dagblad van het Noorden” heeft opmerkelijke erkenning gekregen voor hun podcast “De Kofferbakmoord”, die tot de vijftig beste podcasts ooit gerekend wordt. Deze befaamde lijst is samengesteld uit stemmen van luisteraars tijdens een verkiezing georganiseerd door de VPRO, waar de podcast “Bob” van het Audiocollectief Schik als nummer één uit de bus kwam.

Een zee van Podcasts

Met een geschat aantal van 4,3 miljoen podcasts wereldwijd, zoals aangegeven door het onderzoeksplatform Pointer van KRO-NCRV, is het duidelijk dat de concurrentie intens is. Het zou bijna negen jaar duren om alle Nederlandstalige afleveringen uit 2023 alleen al te beluisteren.

Verhalen die blijven hangen

“De Kofferbakmoord” belicht de mysterieuze zaak van Ralf Meinema uit Klazienaveen, wiens leven tragisch eindigde in 2017 toen hij dood aangetroffen werd in de kofferbak van zijn Mercedes. Deze nog onopgeloste zaak, meeslepend verteld door Bas van Sluis en Renate Winkel, heeft tot nu toe meer dan 1,5 miljoen luisteraars getrokken.

Andere top podcasts

Andere opvallende inzendingen in de top 50 omvatten “De plantage van onze voorouders” van Maartje Duin. Die verkent de gedeelde geschiedenis van haar familie met een suikerplantage in Suriname. Simon Heijmans en Marion Oskamp’s “De brand in het landhuis” completeren de top drie met een fascinerend verhaal over de mysterieuze verdwijning van een kunstcollectie en een aanzienlijk vermogen na de dood van grootgrondbezitter Ewald Marggraff.

Internationale aanwezigheid

Internationaal staat “S-Town”, een verhaal over een klokkenmaker uit het zuiden van de VS, op de 16e plaats. Amerikaanse hits zoals “Heavyweight” en “Serial” zijn ook in de top 25 te vinden. Dit onderstreept de diversiteit en wereldwijde aantrekkingskracht van de podcastmarkt.

Sluit je aan bij de luisteraars op de podcast

Met een boeiend aanbod van diepgaande verhalen en kritische onderzoeken biedt de podcastwereld een rijke bron van entertainment en informatie. Ben je geïnteresseerd in de volledige lijst van beste podcasts of wil je meer willen weten over de vermeldingen? Bezoek dan de officiële VPRO-website of stem zelf op je favorieten. Ontdek zelf waarom “De Kofferbakmoord” en andere podcasts hoge ogen gooien in de wereld van audiovertellingen.

Podcast beluisteren

Beluister De Kofferbakmoord hieronder, op Spotify en Apple Podcasts of via je favoriete podcastapp.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Mail de redactie!

(C) Afbeelding van Daniel Friesenecker via Pixabay