Eerste snellaadpalen PowerGo bij PLUS Klazienaveen

elektrische auto electric car snellaadpalen powergo

In Klazienaveen zijn de eerste snellaadpalen bij een Plus-supermarkt in gebruik genomen. Klanten kunnen nu tijdens het boodschappen doen hun elektrische auto opladen met een maximale laadsnelheid van 320 kilowatt. Dit betekent dat de meeste auto’s volledig zijn opgeladen tegen de tijd dat het boodschappen doen is afgerond.

Duurzame stroom en innovatieve oplossing

De laadpalen van PowerGo gebruiken 100% duurzame zonne-energie uit Nederlandse zonneparken van PowerField. PowerGo maakt gebruik van een geïntegreerd batterijsysteem dat energie tijdelijk opslaat, waardoor het elektriciteitsnetwerk op piekmomenten wordt ontlast. Deze innovatieve oplossing zorgt ervoor dat locaties snel kunnen worden opgeleverd, zonder de gebruikelijke wachttijden van anderhalf tot twee jaar.

Dynamische laadtarieven snellaadpalen

De prijs voor de laadenergie wordt bepaald via dynamische laadtarieven, gebaseerd op de elektriciteitsprijs per uur. Klanten kunnen met de PowerGo Charge-app de actuele tarieven bekijken en kiezen voor goedkopere oplaadmomenten wanneer er meer groene energie beschikbaar is. Betalen kan via de app, laadpas, of direct bij de laadpaal met een pas, telefoon of smartwatch.

Lees ook: Extra bussen naar Hello Festival in Emmen: gratis reizen op vertoon van ticket

Lees ook: Papiercontainers FC Klazienaveen in brand gestoken

Lees ook: Energie-NL: ‘Laat uitbreiding van het stroomnet niet betalen via energienota’

Uitbreiding snellaadpalen naar meer locaties

Volgens Thomas Bosman, procesmanager duurzaam vastgoed bij Plus, zet de supermarktketen zich in voor verduurzaming van winkels en distributiecentra met als doelen energiebesparing, CO2-reductie en verantwoord materiaalgebruik. De samenwerking met PowerGo helpt klanten om hun CO2-uitstoot te verminderen door het laden van hun auto te combineren met boodschappen doen. Na Klazienaveen volgt snel Schoonebeek, met plannen voor verdere uitbreiding.

Trots op de samenwerking

Paul Sieljes, hoofd operaties bij PowerGo, uit zijn trots over de snelle ingebruikname van de eerste locatie. Hij benadrukt de focus van PowerGo op efficiënte, duurzame en gebruiksvriendelijke oplossingen en kijkt uit naar een verdere uitrol van het duurzame snellaadnetwerk in samenwerking met Plus.

Met deze initiatieven maken Plus en PowerGo het eenvoudiger en aantrekkelijker voor klanten om duurzame keuzes te maken, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot en de verduurzaming van de mobiliteit in Nederland.

(Bron: Levensmiddelenkrant)