Elke uit Klazienaveen geeft zomerpakketten aan kinderen van gezinnen die niet op vakantie kunnen

Elke Blogt zomerpakketten Klazienaveen - Infoportal

Ook dit jaar geeft Elke Steenhuis weer Zomerpakketten aan kinderen van gezinnen die niet op vakantie kunnen. Voor veel kinderen is de zomervakantie een tijd van plezier en avontuur. Dagjes uit en kampeertripjes zijn vaak het hoogtepunt van hun zomer. Helaas geldt dit niet voor alle gezinnen. Voor sommige gezinnen is zelfs het kopen van een ijsje een luxe die niet zomaar mogelijk is. Zes weken zomervakantie kunnen dan erg lang duren. Elke Steenhuis, ook bekend als ‘Elke Blogt’ en oprichtster van de weggeefkast in Klazienaveen, wil juist voor deze kinderen iets betekenen.

Initiatief voor Zomerpakketten

Elke vertelt: “Kinderen kunnen niets doen aan de financiële situatie thuis, maar verdienen wel leuke uitjes om naar uit te kijken en om over te vertellen als ze weer naar school gaan.” Vorig jaar stelde Elke voor het eerst een zomerpakket samen voor kinderen die niet op vakantie kunnen. Dit initiatief volgde op haar eerdere acties rondom Sinterklaas. Ze merkte dat er meer gelegenheden zijn waarbij kinderen iets extra’s verdienen, en de zomervakantie was zo’n moment.

Wat bevatten de Zomerpakketten?

Het zomerpakket bevatte vorig jaar onder andere vrijkaartjes van lokale bioscopen en Urban GRND Emmen, en een maaltijd bij McDonald’s voor de gezinnen. Daarnaast ontving Elke verschillende donaties van bedrijven en mensen uit de regio die het project een warm hart toedragen. “Het is geweldig om te zien hoe bereid mensen in onze gemeente zijn om elkaar te helpen,” aldus Elke.

Lees ook: Foto-expositie “10 jaar Veenvaart” in Klazienaveen

Lees ook: FC Klazienaveen kan rechtstreekse degradatie nog ontlopen

Lees ook: Drenthe Loopfestijn: Belangrijk nieuws voor bewoners langs het parcours!

Hoe kun je helpen?

Ouders met kinderen die niet op vakantie gaan, kunnen zich tot 1 juni aanmelden voor het zomerpakket. Elke zoekt ook dit jaar naar sponsoren uit de regio om bij te dragen aan de pakketten. “Ik hoop weer een soortgelijk pakket te kunnen samenstellen als vorig jaar,” zegt ze.

Aanmelden en doneren

Gezinnen kunnen zich aanmelden via de website Elke Blogt of door een e-mail te sturen naar info@elkeblogt.net. Ook voor meer informatie of vragen rondom donaties kun je hier terecht.

Met dit initiatief zorgt Elke ervoor dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen een fijne zomervakantie kunnen beleven. Ze kunnen uitkijken naar leuke uitjes en ervaringen, waardoor ze niet buitengesloten worden van de zomerpret. Steun dit mooie project en help mee om deze zomer onvergetelijk te maken voor deze kinderen.

Meer informatie over de Zomerpakketten

Bezoek de website voor meer informatie en om te doneren: Elke Blogt.