Emmen kan uit de voeten met plan voor appartementen en nieuwe Aldi in Klazienaveen

bruin goud - appartementencomplex aldi ovonde Klazienaveen Jaap ten Hoor - Illustratie Dedem Architectuur

De Emmer gemeenteraad heeft vorige maand groen licht gegeven voor de bouw van een woongebouw met 23 appartementen en een Aldi-supermarkt in Klazienaveen. Dit werd vorige maand duidelijk tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis van Emmen.

Nieuwe woongelegenheid in Klazienaveen

Het project, gepresenteerd door projectontwikkelaar en voormalig makelaar Jaap ten Hoor, omvat een woongebouw met vier bouwlagen aan de zijde van de ovonde, waar vroeger de Dordsebrug lag. Richting de Derksweg zal het gebouw trapsgewijs lager worden, om een lange massieve wand langs de Dordsedijk te vermijden. Het beoogde bouwterrein ligt tegenover de Evert ten Napelflat en was voorheen de locatie van onder andere de stalling van vervoersbedrijf Lanting en de woonwinkel van Heine.

Lees ook: Zesde supermarkt in centrum Klazienaveen: een dynamische toevoeging aan het winkelaanbod

Lees ook: Groen licht voor nieuwe Aldi en 23 appartementen in Klazienaveen

Verhuizing van de Aldi

Voor de Aldi betekent dit project een verhuizing naar de andere kant van het centrum van Klazienaveen. Momenteel is de supermarkt gevestigd in een gebied met meerdere supermarkten. De nieuwe locatie biedt mogelijkheden voor meer diversiteit en spreiding van de winkelvoorzieningen in het centrum.

Buurtbewoners en Gemeenteraad

Tijdens de vergadering uitte een buurtbewoner zorgen over mogelijke parkeer- en verkeersoverlast en vreesde voor een verminderde woonkwaliteit. Ondanks deze bezwaren was er brede steun vanuit de gemeenteraad, tot tevredenheid van wethouder René van der Weide (Wakker Emmen). Van der Weide beschreef de huidige staat van de bouwlocatie als ‘een rotte kies’ en benadrukte dat het nieuwe plan Klazienaveen zal verbeteren. Bovendien voldeed het plan aan alle normen betreffende parkeren en verkeer. Eventuele toekomstige problemen zullen met maatwerk worden aangepakt.

Vooruitgang voor Klazienaveen

De wethouder wees erop dat het huidige Aldi-gebouw allesbehalve een esthetisch hoogtepunt is. Bovendien zal de nieuwe ontwikkeling een positieve impact hebben op Klazienaveen. Met de nieuwe appartementen boven de supermarkt kan de doorstroming op de woningmarkt worden bevorderd.

Modern woongebouw in Klazienaveen

Met de goedkeuring van de gemeenteraad kan Klazienaveen zich opmaken voor een modern woongebouw dat zowel nieuwe woonruimte als winkelvoorzieningen biedt. De verhuizing van de Aldi en de ontwikkeling van 23 appartementen beloven een frisse impuls te geven aan het centrumgebied van Klazienaveen. Blijf op de hoogte van verdere ontwikkelingen en de start van de bouw door de gemeentelijke updates te volgen.

(Bron: DvhN.nl / Illustratie: Dedem Architectuur)