FC Klazienaveen daalt af naar Vierde Klasse na nederlaag tegen Wildervank

FC Klazienaveen voetbal KNVB - InfoPortal

Het seizoen 2023/2024 is voorbij voor FC Klazienaveen. De ploeg van trainer Michel Kerkdijk verloor in de nacompetitie met 2-4 van Wildervank op eigen veld, wat resulteert in degradatie naar de vierde klasse.

Wedstrijdverslag FC Klazienaveen – Wildervank

Halverwege de eerste helft scoorde Wildervank via een schitterende vrije trap van Martijn Jager, die perfect werd ingekopt door Lourens Huizing. FC Klazienaveen wist nog gelijk te maken via Justin Schimmel, maar Wildervank ging onmiddellijk weer in de aanval. Vlak voor rust volleerde Huizing een fantastische bal van afstand over keeper Justin Verschoor en scoorde later ook een strafschop, waardoor de stand 1-3 werd bij rust.

In de tweede helft bracht Jesse Habing de spanning terug met een doelpunt voor de Klazienaveners, maar Dennis Nagel zorgde vrijwel direct weer voor een marge van twee doelpunten door de 2-4 te scoren. Wildervank bleef de overhand houden, terwijl Klazienaveen achter de feiten aanliep.

Lees ook: FC Klazienaveen start nacompetitie tegen Wildervank

Lees ook: 9 juni huifkartocht langs de bruggen in Klazienaveen

Een seizoen van teleurstellingen

Na de fusie tussen Klazienaveen en Zwartemeer werd FC Klazienaveen een van de grootste verenigingen in Drenthe, met een start in de 2e klasse onder trainer Casper Goedkoop. De verwachtingen waren hoog, maar inmiddels is de club afgezakt naar de 4e klasse. Dit seizoen verliep bijzonder zwaar voor de club, culminerend in de nederlaag tegen Wildervank.

Reactie van trainer Michel Kerkdijk

Trainer Michel Kerkdijk erkende dat de nederlaag terecht was. “We hadden wel kansen, maar zij waren ons voortdurend een stap voor,” aldus Kerkdijk. De degradatie kwam niet als een verrassing, maar blijft een bittere pil. “We hielden er rekening mee dat dit kon gebeuren. Het is zuur, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Volgend seizoen zullen we alles op alles zetten om zo snel mogelijk terug te keren.”

Toekomstperspectief FC Klazienaveen

Hoewel de degradatie een tegenslag is, blijft FC Klazienaveen vastberaden om sterker terug te komen. De focus ligt nu op een succesvolle herstart in de vierde klasse en het bouwen aan een team dat kan promoveren.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom FC Klazienaveen en steun ons in deze uitdagende tijd. Samen werken we aan een succesvolle toekomst!