Foto-expositie “10 jaar Veenvaart” in Klazienaveen

Expositie 10 jaar Veenvaart in Klazienaveen

Ontdek de rijke geschiedenis van Klazienaveen tijdens een bijzondere foto-expositie “10 jaar Veenvaart”. Deze expositie wordt gehouden in het oude Rabobankpand aan het Van Echtenskanaal NZ 530. Van zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni kun je je laten meevoeren door een uitgebreide collectie oude foto’s en historische werktuigen.

Openingstijden expositie “10 jaar Veenvaart”

Zaterdag 25 mei van 10:00 tot 16:00 uur
Zaterdag 1 juni van 10:00 tot 16:00 uur
Zondag 2 juni van 12:00 tot 16:00 uur

Hoogtepunten van de expositie

Tijdens deze expositie kun je genieten van diverse oude foto’s van Klazienaveen en het kanaal met de oude boten. De veenvaartorganisatie laat met behulp van grote geografische doeken en de vertoning van twee films de ontwikkelingen over de afgelopen 10 jaar zien. Daarnaast zijn er tien prachtige foto’s van oude panden in het centrum van Klazienaveen. Elk van deze foto’s is voorzien van een uitdagende vraag: “Welke winkel bevindt zich nu in dit pand?”. Bezoekers kunnen hun kennis testen door alle tien foto’s te raden en maken daarmee kans op mooie prijzen.

Lees ook: Veenvaart lanceert tiende seizoen met feestelijke opening in Erica

Lees ook: Geniet van de charme van de Veenvaart in Zuidoost-Drenthe

Extra activiteit: kennis vragenformulier

Als extra activiteit kunnen bezoekers een vragenformulier invullen om hun kennis te testen over de geëxposeerde onderdelen. Dit maakt de ervaring niet alleen interactief maar biedt ook de mogelijkheid om fantastische prijzen te winnen.

Organisatie en partners “10 jaar Veenvaart”

De expositie wordt georganiseerd door de Handelsvereniging Klazienaveen, in samenwerking met Stichting Historisch Klazienaveen, Veenvaart, Veenpark, Museum Brands, Veenland Express en het Smalspoor Museum. Deze partners zorgen voor een informatieve en vermakelijke reis door de tijd.

Unieke kans

Deze expositie biedt een unieke kans om de geschiedenis van Klazienaveen te ontdekken en te waarderen. Of je nu een inwoner bent die herinneringen wil ophalen of een bezoeker die meer wil leren over deze bijzondere plaats, de foto-expositie biedt een fascinerende ervaring voor jong en oud.

Mis deze unieke kans niet en kom langs tijdens de openingstijden om de rijke historie van Klazienaveen te beleven en mee te dingen naar mooie prijzen!