Frankrijk test vliegende taxi’s Volocopter voor Olympische Spelen

volocopter vliegende taxi electric

Frankrijk gaat de komende maanden beginnen met het testen van vliegende taxi’s die moeten worden ingezet tijdens de Olympische Spelen van 2024.

Deze elektrische luchttaxi’s zullen op een hub buiten Parijs worden getest. Het doel is om twee speciale vluchtroutes te creëren om passagiers op tijd te vervoeren tijdens de Olympische Zomerspelen van 2024.

De ene route verbindt de luchthavens Parijs-Charles de Gaulle en Le Bourget met elkaar. De andere moet de twee buitenwijken ten zuidwesten van de Franse hoofdstad met elkaar verbinden.

Deze vliegende taxi,, de Volocopter GmbH 2X electric air taxi, is ontwikkelde door Volocopter GmbH, Airbus SE, Vertical Aerospace Group Ltd, Lilium NV en Joby Aviation, samen met de Franse burgerluchtvaartautoriteit. De landings- en startzones op de hub Pontoise-Cormeilles-en-Vexin zijn eerder dit jaar aangepast om deze tests uit te kunnen voeren.

Groeiende markt

Elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen, ofwel eVTOL’s, zijn snel in opkomst als een nieuwe transportmarkt. Ontwikkelaars steken honderden miljoenen dollars in dergelijke projecten. Naast Lilium strijden het Britse Vertical Aerospace en de Duitse rivaal Volocopter om dergelijke orders binnen te slepen.

Dit Franse project is een toevoeging op de steeds groeiende lijst van geplande bases over de hele wereld, zoals ook de worden gepromoot door infrastructuurbedrijf Urban-Air Port en de Zuid-Koreaanse automaker Hyundai Motor Co. Deze richting zich op de opening begin volgend jaar van een eerste site in Coventry in Engeland.

Afbeelding: (C) https://www.volocopter.com/