Groen licht voor nieuwe Aldi en 23 appartementen in Klazienaveen

Locatie nieuwe Aldi bij de ovonde in Klazienaveen

Winkelend publiek in Klazienaveen kan binnenkort genieten van een gloednieuwe Aldi-supermarkt en 23 nieuwe appartementen. De nieuwe vestiging zal gebouwd worden op de hoek van de Langestraat en Dordsedijk, vlakbij de ovonde. Hoewel de gemeenteraad van Emmen eind deze maand formeel nog akkoord moet gaan, is al duidelijk dat er een ruime raadsmeerderheid achter het plan staat.

Bruin Goud: een kwaliteitsimpuls voor Klazienaveen

Het project, genaamd Bruin Goud, houdt in dat de huidige Aldi aan de andere kant van het dorpscentrum verhuist naar de nieuwe locatie. De nieuwe supermarkt zal een oppervlakte van 1500 vierkante meter hebben, wat een aanzienlijke uitbreiding betekent. Wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) beschrijft het project als het trekken van een “rotte kies” uit Klazienaveen, verwijzend naar de jarenlange verwaarlozing van het terrein.

“We verbeteren een prominente plek, een A-locatie in het dorp. Bovendien: de huidige Aldi verdient nu niet direct een prijs als het gaat om fraaie welstand,” aldus Van der Weide. Het nieuwe ontwerp positioneert de supermarkt als een “gast in het gebouw”, wat bijdraagt aan de esthetische waarde van het plan.

Lees ook: Drenthe Loopfestijn: Belangrijk nieuws voor bewoners langs het parcours!

Lees ook: Noorderlicht veelvuldig zichtbaar dit voorjaar

Positieve reacties nieuwe Aldi en enkele zorgen

De gemeenteraadsleden zijn over het algemeen positief. Dennis Dekker (Wakker Emmen) noemt het een “kwaliteitsimpuls” en Marcel Meijer (VVD) prijst het fraaie ontwerp. Toch zijn er enkele zorgen, vooral over mogelijke problemen met laden en lossen en de noodzaak van betaalbare woningen.

Bewoner Wim Otterman, die vlakbij de nieuwbouwlocatie woont, uitte zijn zorgen over extra verkeersdrukte, parkeerproblemen en geluidsoverlast. “Met dit plan ontstaat een kluwen van verkeersbewegingen binnen een klein gebied,” aldus Otterman.

Wethouder Van der Weide erkent de zorgen maar benadrukt dat de berekeningen van verkeersdruk, geluid en parkeerplekken aangeven dat het plan voldoet aan de vereisten. “Mocht er toch overlast ontstaan, dan zullen we maatregelen treffen,” verzekerde hij.

Impressie van het nieuwe complex Bruin Goud in Klazienaveen - Jaap ter Hoor

Impressie van het nieuwe complex Bruin Goud – © Jaap ter Hoor

Parkeerdruk en verspreiding van supermarkten

Johan Nobbe (CDA) stelde vragen over de parkeerdruk en de mogelijkheid van parkeertoeristen. Van der Weide gaf aan dat er mogelijk blauwe zones en parkeervergunningen ingevoerd worden om het parkeergedrag te sturen. Het college zal nog met een parkeervisie voor het centrum komen.

Michel Supheert (ChristenUnie) vroeg naar de noodzaak van de verhuizing van de Aldi. Van der Weide legde uit dat de huidige locatie te klein is en dat de spreiding van supermarkten de balans in Klazienaveen ten goede komt.

Volgende stappen

De gemeenteraad van Emmen zal op donderdag 30 mei officieel stemmen over het plan. Als het wordt goedgekeurd, kunnen de voorbereidingen voor de bouw van start gaan. De exacte opleverdatum van het complex is nog niet bekend.

Met deze nieuwe ontwikkeling krijgt Klazienaveen een belangrijke kwaliteitsimpuls, wat bijdraagt aan een aantrekkelijker dorpscentrum en meer woonmogelijkheden. Blijf op de hoogte voor meer updates over dit spannende project.

Bron: RTV Drenthe / (C) Afbeelding Google Maps