Joost Klein vertrekt vol ambities naar het Eurovisie Songfestival in Malmö

eurovisie songfestival joost klein infoportal

Met een mix van enthousiasme en unieke voorbereiding is Joost Klein, bekend van de hit ‘Europapa’, op weg naar Malmö, Zweden, voor zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. Voor zijn vertrek sprak hij met de pers op de luchthaven, waar hij verklaarde vooral uit te kijken naar zijn eigen optreden. “Ik heb er zeker zin in, en heb vooral zin in mezelf,” zei Klein met een nuchtere houding.

Voorbereiding van Joost Klein

De 26-jarige artiest uit Friesland heeft de laatste weken intensief geoefend, zichzelf verdiept in meditatie en gebruik gemaakt van een airfryer voor zijn maaltijden—al is het onbekend of deze keukenhulp ook mee zal reizen in één van zijn twintig koffers. Op Instagram deelde hij zelfs een foto van een koffer gevuld met rode uien en knoflook, klaar voor vertrek naar Zweden.

Lees ook: Joost Klein voor Nederland naar Eurovisie Songfestival 2024

Lees ook: S10 voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival 2022

Details van het optreden

De details van zijn performance blijven geheim tot de generale repetitie op 8 mei, die achter gesloten deuren plaatsvindt. Recentelijk onthulde Klein dat hij op het podium vergezeld zal worden door de bekende influencers Appie Mussa en Stuntkabouter, wat zeker een interessante wending belooft.

Joost Klein in tweede halve finale

Op 9 mei treedt Klein op in de tweede halve finale met ‘Europapa’, een nummer dat snel uitgroeide tot een hit. Bookmakers voorspellen dat Nederland hoog kan eindigen, mogelijk zelfs derde. Dit zou een mooie comeback zijn na de teleurstelling van vorig jaar. Toen haalden Mia Nicolai en Dion Cooper de finale niet, een primeur sinds 2015.

Kansen voor finale

De positie van Klein als afsluiter van de tweede halve finale wordt gezien als voordelig. Acts die later optreden worden vaak beter onthouden door het publiek. Dat betekent dat hun kansen om door te gaan naar de finale op 11 mei hierdoor kunnen worden vergroot. In de halve finales zijn het de publieksstemmen die tellen.

Eurovisie Songfestival 2024 in Zweden

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in Malmö dankzij de overwinning van de Zweedse Loreen vorig jaar. De halve finales zijn op 7 en 9 mei. Vanuit elke halve finale gaan tien landen door naar de grote finale. In deze finale strijden ook zes reeds geplaatste landen, waaronder gastland Zweden, voor de overwinning.

Joost Klein maakt indruk in Zweden

Joost Klein en zijn team zijn dus goed gepositioneerd om indruk te maken in Zweden. Met zijn unieke aanpak en levendige persoonlijkheid is hij klaar om het publiek zowel online als ter plaatse te betoveren. Fans en nieuwe luisteraars kunnen zich opmaken voor een memorabele show die nog lang zal nazinderen.