Joost Klein voor Nederland naar Eurovisie Songfestival 2024

eurovisie songfestival joost klein infoportal

Joost Klein, de 26-jarige zanger en muzikant uit Leeuwarden, gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2024 in Malmö, Zweden. Hij is gekozen uit meer dan 600 inzendingen, die AVROTROS ontving.

In een opwindende wending vertegenwoordigt Joost Klein volgend jaar Nederland op het Eurovisie Songfestival in Zweden. Deze getalenteerde Leeuwarder heeft zich onderscheiden uit een overweldigend aantal inzendingen, waarbij meer dan zeshonderd liedjes de revue passeerden. Met zijn unieke combinatie van happy hardcore en poppunk heeft Joost de harten van de selectiecommissie veroverd.

>>> Lees ook: S10 voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival 2022

Recordaantal inzendingen

Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie, deelde zijn enthousiasme over Joost’s inzending. “Zijn nummer heeft naar ons inzicht de grootste hitpotentie,” zegt hij. “Joost’s bekende mix van feest en nostalgie komt duidelijk naar voren. We geloven dat Joost met zijn creatieve aanpak een sensationele act zal neerzetten, waarmee hij zowel Nederland als Europa positief zal verrassen.”

Droom die uitkomt

Voor Joost is deze kans om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival niet zomaar een prestatie; het is een eer en een langgekoesterde droom die werkelijkheid wordt. “Samen met mijn ouders zat ik vroeger elk jaar weer aan de buis gekluisterd,” deelt Joost enthousiast. “Ik zal er alles aan doen om het beste resultaat te behalen.” Het nummer waarmee Joost zal schitteren, blijft nog even geheim en wordt op een later moment onthuld.

Bekijk onderstaand Youtube-filmpje om de reactie van Klein te zien.

Energieke stijl

De 26-jarige Joost Klein staat bekend om zijn energieke stijl, waarin hij happy hardcore en poppunk moeiteloos combineert. Met nummers als Wachtmuziek en Ome Robert heeft hij niet alleen twee uitverkochte concerten in AFAS Live op zijn naam staan, maar ook indruk gemaakt op festivals als Lowlands en Pinkpop.

Zijn Friesenjung, een bewerking van Englishman in New York, domineerde deze zomer de hitlijsten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Joost’s passie voor het Eurovisie Songfestival is geen geheim. “In mijn hart, nieren en DNA zit Eurovisie. Ik maak songfestivalmuziek, dat is geen grap!” verklaart hij vol overgave.

Steun van fans

Joost’s open sollicitatie leidde tot een indrukwekkende petitie op NPO 3FM, waar tienduizenden mensen hun steun betuigden om Joost naar het songfestival te krijgen. Op Instagram lieten honderden fans wekenlang horen dat Joost de ideale kandidaat was voor het Eurovisie Songfestival.

Of deze grootschalige steun heeft bijgedragen aan de keuze is niet geheel duidelijk, maar het toont wel de massale steun en het vertrouwen van het publiek in Joost’s talent.

Joost Klein: van Youtuber naar podiumartiest

Voordat Joost Klein de podia veroverde, was hij actief als youtuber onder de naam EenhoornJoost. Op zijn tiende begon hij met het maken van grappige filmpjes en sketches, die in totaal meer dan 26 miljoen keer zijn bekeken. In 2016 besloot hij zijn focus te verleggen naar zijn muzikale carrière, met indrukwekkend succes.

Verbeterd selectieproces

Na het teleurstellende resultaat van het duo Mia Nicolai en Dion Cooper in de vorige editie, heeft AVROTROS het selectieproces kritisch geëvalueerd. Verbeteringen zijn doorgevoerd met de toevoeging van muzikanten Jacqueline Govaert en Jaap Reesema aan de selectiecommissie, evenals de ervaren Twan van de Nieuwenhuijzen als head of delegation.

Strengere selectiecriteria

Deze keer heeft AVROTROS het selectieproces strenger gemaakt. De laatste vijf artiesten werden naar een geheime locatie gebracht om hun inzendingen twee keer live te laten horen aan de selectiecommissie. Deze nieuwe aanpak benadrukt het streven naar kwaliteit en impact op het Eurovisie Songfestival.

Joost Klein naar Malmö in 2024

Het Eurovisie Songfestival 2024 vindt plaats in Malmö, Zweden, na de overwinning van de Zweedse Loreen met het nummer Tattoo. De finale staat gepland op zaterdag 11 mei, maar of Nederland deze haalt, blijft afhankelijk van de prestatie in de halve finale op dinsdag of donderdag. De spanning stijgt, en de loting voor de halve finales staat binnenkort op de agenda.

Joost Klein gaat schitteren op het Eurovisie Songfestival

Klein heeft alles in zich om Nederland te laten schitteren op het Eurovisie Songfestival 2024.

Joost Klein’s deelname aan het Eurovisie Songfestival is niet alleen een persoonlijke triomf, maar ook een viering van zijn unieke muzikale stijl. Nederland kijkt reikhalzend uit naar het spektakel dat Joost op het wereldpodium zal brengen. Met een mix van ervaring, talent en een gedreven fanbase lijkt Joost klaar te zijn om Nederland trots te vertegenwoordigen in Malmö. Laten we samen aftellen naar een muzikaal avontuur dat Nederland en Europa positief zal verrassen!