Katja Schuurman en Freek van Noortwijk uit elkaar

scheiding divorce

Katja Schuurman heeft donderdag bekend gemaakt dat zij en Freek van Noortwijk uit elkaar zijn. Freek van Noortwijk is de vader van haar tweede dochter, Coco. De actrice en de kok waren sinds 2015 samen. In 2019 trouwden ze, maar ondanks dat is er toch geen sprake van een echtscheiding.

Katja Schuurman schreef op Instagram openhartig over de breuk met Van Noortwijk. Ze schreef dat ze enorm hun best hadden gedaan om hun samenzijn als levenspartner te laten werken, maar de ze toch meer bleken te verschillen dan ze beiden lang hadden gehoopt.

Verdrietig

Ze geeft aan heel verdrietig te zijn over het feit dat ze nu twee dochters heeft van wie de vaders niet in hetzelfde huis wonen. Tijdens haar eerste huwelijk met Thijs Römer beviel ze van dochter Sammie, tijdens haar tweede huwelijk met Freek van Noortwijk beviel ze van dochter Coco.

Ze vraagt de pers om haar en haar kinderen met rust te laten. Ze gaat verder geen verklaringen of antwoorden geven, ze wil het hier graag bij laten.

In 2019 vierden Schuurman en Van Noortwijk hun droomhuwelijk, met een groot feest op recreatiepark Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg. Samen met vrienden en familieleden vierden ze daar het hele weekend lang hun huwelijk.

Geen traditionele scheiding

In plaats van trouwringen koos het stel voor armbandjes als symbool voor hun band. Het stel is getrouwd door Femke Halsema, burgemeester van Amerstam. Enkele weken later bleken ze niet voor de wet te zijn getrouwd, maar hun huwelijk gewoon op de manier te hebben gevierd zoals zij dat mooi vonden. Niet voor de wet en niet voor de kerk, maar voor waar zij zelf in geloven, aldus Schuurman destijds.

Omdat ze niet voor de wet en niet voor de kerk zijn getrouwd, is er dus ook geen sprak van een traditionele echtscheiding. De actrice en de kok hebben samen een dochten en woonden ook samen. Tot nu toe heeft Van Noortwijk niets over de breuk gezegd.