Koningsdag 2024 in Emmen: alles wat je moet weten om niets te missen

Plattegrond Koninklijke Route Koningsdag 2024 Emmen 1

Koningsdag 2024: met nog maar één nacht te gaan, bereidt Emmen zich voor op een spectaculaire Koningsdag. Of je nu van plan bent de festiviteiten vanuit huis te volgen of zelf de koninklijke familie wilt zien, dit overzicht helpt je om volledig voorbereid te zijn op de dag.

Programma en route van Koningsdag 2024

De festiviteiten beginnen om 11.00 uur op het Noorderplein, waar koning Willem-Alexander en zijn familie de dag officieel inluiden. Vervolgens trekken zij door de Hoofdstraat, langs het Rensenpark, via het Kerkplein naar het gemeentehuis. Het hoogtepunt van de dag is de feestelijke afsluiting op het Raadhuisplein, waar de koninklijke familie rond 13.00 uur wordt verwacht. De route biedt verschillende kansen om een glimp op te vangen van het koninklijk gezelschap.

Plattegrond Koninklijke Route Koningsdag 2024 Emmen 1

Speciale pleinbenamingen en optredens

Voor deze speciale dag zijn de pleinen in Emmen omgedoopt tot thematische locaties zoals het Dansplein, Verjaardagsplein en Sportplein, met als grote afsluiter het Meezingplein op het Raadhuisplein. Muzikale optredens van lokale helden zoals Bouke, Jannes en Daniël Lohues zorgen voor extra feestvreugde.

Lees ook: Wat wordt het weer tijdens Koningsdag 2024?

Lees ook: Voorbereidingen voor Koningsdag Emmen gestart: “Veiligheid heeft prioriteit”

Tips voor het bezoeken van de route

De verwachting is dat het erg druk wordt langs de route, dus kom op tijd en kies een vaste plek om de koninklijke stoet te bekijken. Langs de route zijn twaalf grote schermen geplaatst waarop de televisie-uitzendingen live te volgen zijn. Voor bezoekers met een fysieke beperking zijn er speciale vakken ingericht bij de Grote Kerk en het Raadhuisplein, al zijn deze plaatsen al vergeven.

Bereikbaarheid en parkeren

Auto’s kunnen gratis parkeren bij de Meerdijk of op P-Oost, met gratis pendelbussen naar het centrum. Betaald parkeren is mogelijk bij Q-park Wildlands en de parkeerplaats voor Kinepolis. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen, zijn extra bussen en treinen ingezet. Fietsers kunnen gebruikmaken van tijdelijke stallingen rondom het centrum.

Plattegrond Koninklijke Route Koningsdag 2024 Emmen

Koningsdag thuis beleven

Voor de thuisblijvers begint de live-uitzending op TV Drenthe vanaf 10.30 uur vanuit het Atlas Theater. Na het bezoek van de koning gaat de uitzending door met een terugblik op de dag. Radioverslaggeving is ook geregeld via RTV Drenthe en ZO!34, die vanaf 09.00 uur live verslag doen.

Nog meer feestelijkheden

Na het officiële programma gaat het feest in Emmen door met het Koningsdagfestival op verschillende pleinen en de traditionele vrijmarkt van 06.00 tot 16.00 uur. Voor activiteiten buiten het centrum en meer informatie over het evenement, kun je online terecht.

Met deze uitgebreide gids ben je helemaal klaar om Koningsdag 2024 in Emmen optimaal te beleven. Of je nu de voorkeur geeft aan het volgen van de festiviteiten op locatie of vanuit het comfort van je eigen huis, Emmen biedt voor ieder wat wils op deze nationale feestdag.

Kijk voor meer informatie op https://koningsdaginemmen.nl

(C) Afbeeldingen: koningsdaginemmen.nl