Kritiek op nieuw parkeerbeleid Scheper Ziekenhuis in Emmen: “Te duur, onduidelijk en niet eerlijk”

Scheper Ziekenhuis Emmen Drenthe

Bezoekers van het Scheper Ziekenhuis in Emmen werden donderdag 18 april 2024 geconfronteerd met een nieuw parkeerregime. Vooral de prijsstijging en het ontmoedigen van contante betalingen roepen weerstand op.

Ware soap

Een mevrouw uit Valthe, momenteel in het ziekenhuis voor onderzoek, heeft een kamer met uitzicht op het parkeerterrein. Ze beschrijft de situatie als ‘livetelevisie’, vooral tijdens drukke momenten. De veranderingen zijn duidelijk te zien: nieuwe slagbomen, een kaartjesmachine en een overvloed aan parkeerborden.

Prijsverhoging van 80% bij Scheper Ziekenhuis

Treant, het bedrijf achter het ziekenhuis, heeft na acht jaar de parkeertarieven aangepast aan die in het centrum van Emmen. Voorheen was het tarief 1 euro per uur met een maximum van 5 euro per dag. Nu is dat 1,80 euro per uur, met een gratis eerste half uur en uitzonderingen voor nachtelijke uren.

De echtgenoot van de hierboven genoemde mevrouw noemt de tariefsverhoging overdreven. Hij betaalt bijna 4 euro per dag voor bezoek. Anderen wijzen op het ongemak van het niet langer kunnen betalen met contant geld, een optie die vooral voor mensen zonder pinpas problematisch is.

Niet meer contant betalen

Treant heeft gereageerd op de kritiek, voornamelijk geuit via sociale media. Het ziekenhuis blijft automatische betalingen aanmoedigen vanwege de veiligheid en snelheid. Toch is er een uitzondering gemaakt voor ‘mensen zonder pinpas of betaling op de mobiele telefoon’.

Hoewel het parkeerbeleid in lijn is gebracht met andere betaalde parkeerplekken, blijft de kritiek aanhouden. Het ziekenhuispersoneel heeft toegang tot enkele gratis parkeerplaatsen, maar dat zijn er veel te weinig ten opzichte van het aantal personeelsleden. Ben je vroeg op het werk, dan heb je een gratis plekje. De rest moet elders parkeren, zoals bij het oude zwembad. Dat betekent dan wel een klein kwartiertje vroeger naar je werk, omdat je nog een heel stuk moet lopen om op je werkt te komen.

Niet alleen bij Scheper Ziekenhuis

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen voert volgende maand ook betaald parkeren in. Elders in Drenthe moeten bezoekers bij andere ziekenhuizen ook betalen voor parkeren.

Bron: Dagblad van het Noorden / (C) Afbeelding Richard Broekhuijzen WikiCommons