Marianne Veenstra winnares Drèents Liedtiesfestival 2024

dlf dreent liedtiesfestival drenthe

Marianne Veenstra, afkomstig uit Coevorden, heeft dit jaar het Drèents Liedtiesfestival gewonnen. Dit evenement, gehouden in het Atlas Theater in Emmen, trok een divers publiek en bood een podium aan talentvolle artiesten die in het Drents zongen. Veenstra veroverde de harten van de jury en het publiek met haar lied ‘t Is zo wisse (as een klontie zuut is), en zette daarmee een memorabele prestatie neer.

Een bekroning met extra’s

Naast de eer van de overwinning, ontving Veenstra een cheque ter waarde van 2000 euro. Dit bedrag is bestemd om haar winnende lied professioneel op te nemen, wat ongetwijfeld zal bijdragen aan haar muzikale carrière.

Van regionaal naar internationaal podium via Drèents Liedtiesfestival

Met deze overwinning op zak, gaat Veenstra niet alleen meer optreden binnen Nederland, maar ook internationaal. Ze is namelijk geselecteerd om het Nedersaksisch te vertegenwoordigen op het Europees Songfestival voor Minderheidstalen in Udine, Italië. Daarnaast zal haar lied ook te horen zijn op het Regio Songfestival, wat de regionale omroepen organiseert en elke regio een eigen artiest laat afvaardigen.

Concurrentie en gemeenschapsgevoel

Het festival in Emmen was sterk bezet met tien finalisten die streden om de winst. Onder hen waren ook terugkerende deelnemers zoals Werilt, Dréents Grøs en Sister Sister. De diversiteit en kwaliteit van de optredens benadrukten de rijke cultuur van de Drentse muziek en de betrokkenheid van de gemeenschap bij het bevorderen van hun moedertaal.

Lees ook: Voorinschrijving Drenthe Loopfestijn gaat voorspoedig

Lees ook: Drentse Robot BAS helpt brandweer en gaat levens redden

Drèents Liedtiesfestival, een festival dat groeit en inspireert

Het Drèents Liedtiesfestival, georganiseerd door Stichting Reur, is een belangrijke gebeurtenis voor het behoud en de bevordering van de Drentse taal en cultuur. Elk jaar zenden tientallen muzikanten hun creaties in, hopende op een plek in de felbegeerde finale. Het evenement, dat elk jaar in mei plaatsvindt, trekt niet alleen deelnemers maar ook een groeiend aantal toeschouwers die de Drentstalige muziek een warm hart toedragen.

Blik vooruit

De voortzetting van dit festival verzekert dat de Drentse taal en cultuur levend blijven in moderne tijden. Voor artiesten zoals Marianne Veenstra biedt het kansen die verder reiken dan de provinciegrenzen, wat bewijst dat traditionele talen en muziek nog steeds een frisse en moderne uitstraling kunnen hebben.