Mogelijke brandstichting in Erm: bestelbus volledig uitgebrand

Autobrand brandstichting brand Brandweer Brandende auto - InfoPortal

Brandstichting: In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 juni 2024, rond 02:30 uur, werd de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Oude Rijksweg in Erm. Bij aankomst troffen ze een bestelbus aan die volledig in lichterlaaie stond op de carpoolplaats langs de N34 bij Erm. Ondanks de snelle reactie kon de brandweer niet voorkomen dat de bestelbus volledig uitbrandde.

Vermoeden van brandstichting

De politie heeft de plaats delict afgezet met linten om eventuele sporen veilig te stellen, aangezien er een sterk vermoeden is van brandstichting. Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat een team van forensische specialisten zal onderzoeken of er sprake is van opzettelijke brandstichting, hoewel veel sporen mogelijk zijn verloren door de hevigheid van de brand.

Lees ook: Weg Klazienaveen – Emmen (N862) tijdelijk afgesloten

Lees ook: Tijgermug komt steeds vaker voor in Nederland

Eerdere incidenten

In maart 2024 werd de gemeente Emmen geteisterd door een reeks voertuigbranden, waaronder eerdere incidenten op dezelfde carpoolplaats bij Erm. Een 20-jarige man uit Klazienaveen werd destijds aangehouden, maar op 18 maart weer vrijgelaten, hoewel hij verdachte bleef. Deze nieuwe autobrand is de eerste verdachte brand in de gemeente sinds die dag.

Veiligheid en preventie brandstichting

Het incident onderstreept het belang van waakzaamheid en preventieve maatregelen tegen brandstichting. Bewoners en bedrijven in de regio worden aangemoedigd om verdachte activiteiten onmiddellijk te melden bij de politie. Tevens wordt iedereen aangemoedigd preventieve maatregelen te nemen om voertuigen en eigendommen te beschermen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via lokale nieuwsbronnen en de officiële kanalen van de politie voor verdere updates over het onderzoek naar deze vermoedelijke brandstichting.

Afbeelding dient ter illustratie – (C) Afbeelding van Reinhard Thrainer via Pixabay