Neptunusbad Klazienaveen voor €8,5 miljoen opgeknapt

zwembad Neptunusbad Klazienaveen InfoPortal

Het overdekte zwembad in Klazienaveen, het Neptunusbad, krijgt een grondige opknapbeurt ter waarde van €8,5 miljoen. Volgens wethouder René van der Weide is deze investering cruciaal om het zwembad toekomstbestendig te maken.

Renovatie van het Neptunusbad

Het Neptunusbad, geopend in 1990, heeft de afgelopen decennia weinig grote investeringen gehad. Wethouder René van der Weide, zelf een geboren en getogen Klazienavener, herinnert zich nog goed hoe hij hier als kind zijn zwemdiploma haalde. De geplande renovatie is nodig om te voldoen aan moderne eisen op het gebied van duurzaamheid, faciliteiten en indeling.

zwembad Neptunusbad Klazienaveen InfoPortal

Wat houdt de renovatie in?

Het project omvat een volledige vernieuwing van zowel de binnen- als buitenkant van het zwembad. De buitenmuren krijgen een nieuwe isolatielaag en er komt een uitbreiding van 150 vierkante meter voor extra opbergruimte en een grotere personeelskantine. Binnen worden het instructiebad, wedstrijdbad en sanitair opnieuw betegeld. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid om een beweegbare bodem in het instructiebad te installeren.

Lees ook: Foto-expositie “10 jaar Veenvaart” in Klazienaveen

Lees ook: FC Klazienaveen kan rechtstreekse degradatie nog ontlopen

Lees ook: Kaartverkoop huifkartochten Klazienaveen start om 12.00 uur

Duurzame verbeteringen Neptunusbad

Een groot deel van de kosten gaat naar onzichtbare maar essentiële verbeteringen, zoals een nieuwe verwarmingsinstallatie, luchtbehandelingssysteem en apparatuur voor het reinigen van zwemwater. Deze maatregelen zorgen ervoor dat het gebouw uiteindelijk energielabel A krijgt, wat nodig is om aan de duurzaamheidseisen van 2030 te voldoen.

Tijdlijn en kostenvergelijking

De renovatie wordt na de zomervakantie Europees aanbesteed en de werkzaamheden beginnen naar verwachting in het voorjaar van 2025. Ter vergelijking, de opknapbeurt van zwembad De Slagen in Schoonebeek kostte €1,7 miljoen. Een nieuw zwembad bouwen zou het dubbele kosten van de huidige renovatie.

zwembad Neptunusbad Klazienaveen InfoPortal

Toekomstbestendig en modern Neptunusbad

Na de renovatie zal het Neptunusbad weer volledig voldoen aan de moderne eisen en klaar zijn voor de toekomst. Voor wethouder Van der Weide is het een belangrijke stap om de faciliteiten in Klazienaveen up-to-date te houden.

Het vernieuwde Neptunusbad belooft een plek te worden waar de inwoners van Klazienaveen en omgeving weer volop van kunnen genieten, zonder zorgen over verouderde faciliteiten of hoge energiekosten. Met deze investering krijgt Klazienaveen een zwembad dat weer jaren mee kan.

(Bron: Dagblad van het Noorden / (C) Afbeeldingen: Google Maps)