Noodverordening tijdens Koningsdag 2024 in Emmen

Koning Willem Alexander en Koningin Maxima - InfoPortal

Tijdens Koningsdag 2024 geldt er een noodverordening in Emmen. Koningsdag staat voor de deur en Emmen maakt zich op voor een groots evenement. Burgemeester Eric van Oosterhout heeft aangekondigd dat er een noodverordening van kracht zal zijn tijdens deze feestelijke dag. Dit besluit volgt op een reeks veiligheidsmaatregelen die zijn genomen om ervoor te zorgen dat Koningsdag in Emmen veilig en feestelijk verloopt.

De voorbereidingen voor een groot nationaal evenement zijn een immense operatie voor de gemeente. De nationale politie en de beveiligingsdienst van het Koninklijk Huis biedt de nodige ondersteuning, echter draagt de gemeente de eindverantwoordelijkheid voor de veiligheid. Tientallen medewerkers zijn al maanden bezig met de voorbereidingen.

Lees ook: Koningsdag in Emmen: centrum volledig gesloten

Lees ook: Verwoesting van unieke archeologische site voor distributiecentrum Oranjedorp

Veiligheid, noodverordening en feestelijkheid

Volgens Burgemeester Van Oosterhout is een streng veiligheidsregime tijdens Koningsdag noodzakelijk om de dag “feestelijk, waardig en veilig voor iedereen te laten verlopen.” De maatregelen worden vroeg in de ochtend van Koningsdag van kracht en blijven gelden tot ruim na het vertrek van de Oranjes om 17.00 uur.

De gemeente hanteert verschillende veiligheidsringen tijdens het evenement. De binnenste ring, langs de koninklijke wandelroute door het centrum, is het gebied afgezet. De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) zorgt voor de beveiliging hiervan.

Bezoekersvoorwaarden

Bezoekers langs de route mogen geen voorwerpen of stoffen meenemen die de orde zouden kunnen verstoren. Ook zijn helmen, maskers of bivakmutsen niet toegestaan, behalve wanneer deze worden gedragen voor gezondheidsredenen. Drones zijn verboden, tenzij er toestemming is verleend door de minister van Defensie.

Veiligheidsmaatregelen en noodverordening

Het centrum van Emmen wordt tijdens Koningsdag hermetisch afgesloten voor verkeer. Met inrijbeperkende objecten (IBM’s) zijn verschillende straten afgesloten. De veiligheidstroepen hebben de afgelopen weken verschillende scenario’s geoefend. Zij zullen nog generale repetities uitvoeren in de aanloop naar het evenement.

De autoriteiten hopen met deze maatregelen alle mogelijke ongeregeldheden buiten Emmen te houden. Zij willen op deze manier een veilige en gezellige Koningsdag garanderen voor alle bezoekers en inwoners van de stad.

Feestelijk en veilig

Koningsdag 2024 in Emmen belooft een feestelijke en veilige dag te worden vol plezier en festiviteiten voor jong en oud!

(C) Afbeelding van 12019 via Pixabay