Politie vindt grote hoeveelheid lachgasflessen in garagebox in Emmen

politie lachgasflessen lachgas emmen garagebox - InfoPortal

De politie heeft donderdag 13 juni 2024 in een garagebox aan de Phileas Foggstraat in Emmen een aanzienlijke hoeveelheid lachgasflessen aangetroffen. In totaal zijn er 262 flessen met lachgas gevonden en in beslag genomen.

Onderzoek naar de vondst van lachgasflessen

De politie heeft de lachgasflessen onmiddellijk in beslag genomen en deze zullen worden vernietigd. Het onderzoek naar de herkomst van de flessen is in volle gang. Tot nu toe zijn er nog geen verdachten aangehouden.

Lees ook: Verkeerscontrole: twee rijbewijzen ingenomen en meerdere boetes

Lees ook: Speelschema EK 2024 voor het Nederlands Elftal

Veiligheid en gezondheid

Het bezit en gebruik van grote hoeveelheden lachgas brengt aanzienlijke risico’s met zich mee, zowel voor de gezondheid als voor de veiligheid. Het inhaleren van lachgas kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en het opslaan van zulke hoeveelheden kan gevaarlijke situaties veroorzaken.

Oproep tot waakzaamheid

De politie roept burgers op om waakzaam te zijn en verdachte situaties direct te melden. Samen kunnen we zorgen voor een veilige en gezonde leefomgeving in Emmen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zorg dat je altijd op de hoogte bent van de geldende regels en wetten rondom het gebruik en bezit van lachgas.