Ramkraak in Hardenberg, gevluchte bakwagen teruggevonden in Klazienaveen

politie afzetting ramkraak politielint levenslang - infoportal

HARDENBERG – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een ramkraak plaatsgevonden bij Wijha aan de Bruchterweg in Hardenberg. Rond 04:00 uur werd het alarm geactiveerd, waarna bleek dat inbrekers met de bakwagen van het bedrijf de winkelpui hadden geramd. Ze gingen ervandoor met een aanzienlijke hoeveelheid Stihl-machines en gereedschappen.

Flinke ravage

De politie, die snel ter plaatse was, trof een flinke ravage aan bij het bedrijf. De achtervolging werd ingezet, waarbij de vluchtende bakwagen via Duitsland richting Drenthe reed. In Klazienaveen kwam de bakwagen uiteindelijk tot stilstand na het rammen van meerdere auto’s. De inbreker wist echter te ontsnappen en is te voet verder gevlucht. Hij is nog niet gepakt.

Forensische opsporing ramkraak

De forensische opsporing gaat verder onderzoek doen naar deze ramkraak. Er is bloed aangetroffen in het bedrijf, vermoedelijk afkomstig van de inbreker(s). Het pand is voorlopig afgezet met linten.

Lees ook: Emmen kan uit de voeten met plan voor appartementen en nieuwe Aldi in Klazienaveen

Lees ook: FC Klazienaveen oefent tegen FC Emmen

Het is de tweede keer in acht maanden dat er bij dit bedrijf is ingebroken, wat de noodzaak benadrukt voor verbeterde beveiligingsmaatregelen.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit incident en de voortgang van het onderzoek, volg de updates van de lokale politie.