Ruim 3,8 miljoen mensen keken Koningsdag in Emmen

Harry Omlo schudt Koning Willem Alexander de hand tijdens Koningsdag

Heb je Koningsdag in Emmen gevolgd via de televisie? Dan was je zeker niet de enige! De live-uitzending van dit feestelijke evenement trok maar liefst 3,8 miljoen kijkers, een indrukwekkend aantal dat de populariteit van Koningsdag nog eens onderstreept.

Kijkcijfers Koningsdag Emmen

Deze kijkcijfers zijn recent vrijgegeven door het Nationaal Media Onderzoek (NMO), dat nu de cijfers zeven dagen na uitzending publiceert. Dit geeft een completer beeld omdat ook kijkers die het programma hebben opgenomen en later bekeken, worden meegerekend.

Lees ook: Terugblik op een geslaagde Koningsdag in Emmen: ‘t Kun veel minder!

Lees ook: Koningsdag 2024 in Emmen: alles wat je moet weten om niets te missen

Ook Nabeschouwing uitstekend bekeken

Maar dat is nog niet alles. Ook de nabeschouwing vanuit het Atlas Theater in Emmen was een hit onder tv-kijkers. Aan het begin van de avond stemden 1,4 miljoen mensen af op de nabeschouwing en laat op de avond keken nog eens 718.000 mensen naar de herhaling.

Aantrekkingskracht Koningsdag

Dit succes benadrukt de blijvende aantrekkingskracht van de viering van de verjaardag van de koning op televisie en laat zien hoe dit oranje getinte evenement mensen verbindt, zelfs vanaf hun bank. Wat vond jij van de uitzending? Heb je genoten van de festiviteiten of heb je nog leuke anekdotes over hoe je deze dag hebt beleefd? Deel jouw ervaringen en laat ons weten wat Koningsdag in Emmen voor jou bijzonder maakte!

(Bron: DvhN)