Tim Hemme uit Zwartemeer: Schlagercomponist met 180 demo’s op zoek naar zangers

Tim Hemme Zwartemeer Schlagers Schlagercomponist - InfoPortal

Tim Hemme, een getalenteerde schlagercomponist uit Zwartemeer, heeft zijn computer vol met muzikale demo’s, die zelfs internationale aandacht trekken. Wanneer Hemme een melodie bedenkt, kan hij deze snel omzetten in een demo dankzij zijn vaardige pianospel. “Ik heb ongeveer vierhonderd demo’s klaar, waarvan 180 schlagers die wachten op een artiest,” onthult hij.

Tim Hemme: een natuurlijk talent voor muziek

Sinds 2022 wijdt Hemme zich dagelijks aan het componeren van muziek, variërend van country tot schlager, en werkt hij samen met diverse artiesten. Onder hen zijn Sandra Strating, het accordeonduo Jan & Zwaan en Monique Valke, met wie hij al meerdere singles heeft uitgebracht. Zijn werk reikt echter verder dan de Nederlandse grenzen; hij heeft ook samengewerkt met artiesten uit Oostenrijk, Duitsland en België. Momenteel werkt hij aan een project voor een artiest uit Wiesbaden. “Het gaat hartstikke goed,” zegt Hemme.

Lees ook: Groen licht voor nieuwe Aldi en 23 appartementen in Klazienaveen

Lees ook: Bargerveen: Informatieavond ontwerp Buffer Zuid

Puur compositie

Hij legt uit dat zijn rol puur in de compositie ligt; hij zingt zelf niet. “Ik maak de composities voor alle instrumenten, de hele pi-pa-pokum,” vertelt hij enthousiast vanuit zijn muziekkamer tegenover RTV Drenthe. Deze ruimte is een klein museum op zich, met wanden die bedekt zijn met ongeveer honderd platen waaraan hij heeft bijgedragen. Hemme beschrijft zijn muzikale vermogen als een “gave”.

Tim Hemme blijft zoeken naar de juiste stemmen

De zoektocht naar de juiste stemmen om zijn schlagerdemo’s tot leven te brengen, gaat door. Met een dergelijk omvangrijk en divers portfolio aan muziek die klaarstaat voor uitvoering, is Tim Hemme een naam om in de gaten te houden in de muziekwereld.

Bron: RTV Drenthe / (C) Afbeelding: Tim Hemme