Topspits Agüero stopt met voetbal vanwege hartproblemen

camp nou barcelona voetbal

Sergio Agüero, de 33-jarige Argentijnse topspits die sinds de zomer onder contract stond bij FC Barcelona, heeft officieel een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. Hij moet noodgedwongen stoppen vanwege hartritmestoornissen.

Agüero was heel emotioneel tijdens zijn afscheid, alhoewel dat dit al even in de lucht hing. “Dit is een zeer moeilijk moment. De artsen hebben me gezegd dat stoppen met spelen de beste beslissing was.”, aldus een emotionele Agüero tijdens een persconferentie.

In 2006 verruilde Agüero Independiente voor Atlético Madrid. Daar speelde hij 5 jaar en in 2010 won hij met Atlético de Europa League. In 2011 verruilde hij Atlético Madrid voor Manchester City. Daarmee werd hij 5 keer kampioen.

Meest scorende buitenlander

Vooral de eerste titel in Engelse dienst is memorabel, omdat de Argentijn zijn club tegen Queens Park Rangers in de 94ste minuut naar de winst schoot. Dat betekende het eerste landkampioenschap van Manchester City sinds 1968.

Met 184 doelpunten op zijn naam is Agüero de meeste scorende buitenlander in de Premier League. Bovendien heeft hij de meeste hattricks in de Premier League, namelijk 12 stuks.

Afgelopen zomer nam Barcelona de Argentijn over van City. Daar kwam hij echter niet verder dan 5 wedstrijden. Wegens een kuitblessure moest hij lang op zijn debuut wachten.

Pijn op de borst

Eind oktober moest de 101-voudig Argentijns international zich kort voor rust laten vervangen, omdat hij pijn op de borst had. Vervolgens werd hij onderworpen aan diverse onderzoeken in het ziekenhuis.

In 2014 verloor hij met Argentinië de WK-finale van Duitsland. Dit jaar won het met Argentinië de Copa América. Met zijn clubs en land won hij in totaal 21 prijzen.