Triatleet Timo van der Weijden uit Klazienaveen bereidt zich voor op belangrijkste wedstrijd

Triathlon Triatleet Timo van der Weijden Kklazienaveen - InfoPortal

Triatleet Timo van der Weijden uit Klazienaveen staat voor een cruciale mijlpaal in zijn jonge carrière: het Nederlands Kampioenschap op de Olympische afstand. Deze belangrijke wedstrijd vindt plaats op zaterdag 13 juli in zijn eigen woonplaats Klazienaveen.

De Olympische Afstand

De Olympische afstand voor triatlon bestaat uit 1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Dit evenement maakt tevens deel uit van de teamcompetitie in de eredivisie en wordt gehouden op en rond het bedrijventerrein Pollux, tussen Klazienaveen en Emmen.

Lees ook: Speelschema EK 2024 voor het Nederlands Elftal

Lees ook: FC Klazienaveen oefent tegen FC Emmen

Triatleet Timo wil voor eigen publiek presteren

Van der Weijden, 22 jaar oud, kijkt enorm uit naar deze wedstrijd. “Voor eigen publiek zal ik alles uit de kast moeten halen,” zegt hij enthousiast. Om een goede positie in het klassement te behalen, zal hij bij het zwemmen, fietsen en hardlopen tot het uiterste moeten gaan. “Ik zal letterlijk snot voor de ogen moeten rijden en de longen uit mijn lijf moeten lopen,” lacht hij.

Overstap naar Triatlon

Zes jaar geleden maakte Timo de overstap van voetbal bij FC Klazienaveen naar triatlonteam De Boks. Hij mist het voetbal niet en geniet van de uitdaging die triatlon biedt. “Als voetballer dwaalde ik over het veld, maar als triatleet moet ik op drie fronten vol aan de bak,” vertelt de gedreven sporter. Naast zijn sportieve activiteiten, studeert hij bedrijfseconomie aan NHL Stenden in Emmen.

Focus op verbetering

Timo’s sterke punten zijn fietsen en hardlopen, maar bij het zwemmen ziet hij nog ruimte voor verbetering. “Bij het zwemmen valt er nog winst te boeken en ik moet mijn krachten beter verdelen over de drie onderdelen,” legt hij uit. “Er wordt veel van je lichaam gevraagd: van horizontaal in het water liggen tot verticaal op de fiets zitten en een krachtsinspanning leveren.”

Toekomstdoelen

Op lange termijn hoopt Timo een Ironman te volbrengen. Dat is een extreem uitdagende triatlon bestaande uit 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen. “Dat is mijn ultieme doel,” zegt hij vastberaden.

Kom triatleet Timo aanmoedigen!

Op zaterdag 6 juli neemt FC Klazienaveen het op tegen FC Emmen. Mis deze spannende wedstrijd niet en kom de spelers van dichtbij aanmoedigen! Verdere informatie over de ticketverkoop volgt binnenkort.

Met deze belangrijke wedstrijd voor de boeg, hoopt Timo van der Weijden op een indrukwekkende prestatie voor zijn thuispubliek in Klazienaveen.

(Bron: dvhn.nl)