Veenvaart lanceert tiende seizoen met feestelijke opening in Erica

Veenvaart - Beste Toeristische Tips

Erica was vrijdag 26 april 2024 het toneel van een feestelijke opening van het tiende seizoen van Veenvaart. De start van het nieuwe seizoen werd officieel ingeluid bij de Ericasluis, waarbij de coöperatie bijzondere aandacht schonk aan lokale vaartoeristen Koert en Gerda Weber. Wethouder Pascal Schrik van Emmen en vertegenwoordigers van de plaatselijke dorpsraad en handelsonderneming waren aanwezig om de mijlpaal te vieren.

Lokale streekproducten en gastvrijheid bij Veenvaart

Koert en Gerda Weber, leden van Watersportvereniging Emmen en omstreken, werden verwelkomd met lokale streekproducten. Deze hartelijke ontvangst benadrukt de gastvrijheid en gemeenschapszin die centraal staan bij Veenvaart.

Lees ook: Wat zijn de beste toeristische tips in Nederland?

Lees ook: Wat betekenen de kleurcodes bij reisadviezen?

Succesvolle deelname aan botenbeurs in Leeuwarden

Eerder dit jaar nam Veenvaart deel aan een grote botenbeurs in Leeuwarden, een evenement dat als zeer succesvol wordt beschouwd. “We hebben goede verwachtingen van de beurs en het effect ervan op onze zichtbaarheid,” aldus Stoffer Appeldorn, voorzitter van Veenvaart sinds de oprichting. Appeldorn benadrukt de erkenning van vaartoerisme door zowel de gemeente Emmen als de provincie Drenthe en ziet grote synergie tussen fietsen, wandelen en varen.

Route en verbindingen Veenvaart

De route van Veenvaart doorkruist diverse plaatsen zoals Veenoord, Nieuw-Amsterdam, Klazienaveen, en meer, met aansluitingen naar Groningen, Friesland en Duitsland. Deze routes bieden een uitgebreid netwerk voor watersportliefhebbers en dragen bij aan de regionale toerisme.

Toekomstige ontwikkelingen en verbeteringen Veenvaart

Appeldorn reflecteert op de vroege uitdagingen en de progressie van Veenvaart. Met nieuwe projecten zoals de aanlegkade in Emmer-Compascuum en verbeteringen in Klazienaveen, streeft de coöperatie naar een aantrekkelijker aanblik en betere faciliteiten voor vaartoeristen. “Ons doel is om bezoekers langer in de regio te houden,” voegt hij toe.

Themadag en lokale festiviteiten

In november organiseert Veenvaart een themadag om het tienjarig bestaan te vieren, met aanvullende activiteiten gepland in Klazienaveen en Emmer-Compascuum. Deze evenementen benadrukken de lokale betrokkenheid en de rol van Veenvaart in het versterken van de gemeenschapszin.

Vooruitkijken en samenwerken

Met een blik op de toekomst ziet Appeldorn mogelijkheden voor meer samenwerking met de Tasman vaarroutes in Groningen, wat de uitwisseling van kennis en ervaringen zal bevorderen. Daarnaast heeft de coöperatie een promotiefilm gelanceerd, te bekijken op hun website, die de schoonheid en het plezier van de Veenvaart routes tentoonspreidt.

Betrokkenheid en samenwerking

De voorzitter prijst de uitstekende samenwerking met omliggende dorpen en de inzet van de bestuursleden en adviseurs, die de activiteiten van Veenvaart mogelijk maken.

De Veenvaart

Voor meer informatie over de Veenvaart en de geplande activiteiten, bezoek de website www.veenvaart.nl. Dit seizoen belooft weer een boeiende tijd te worden voor zowel lokale bewoners als bezoekers aan de regio.

(C) Bron: Dagblad van het Noorden / Afbeelding: Veenvaart

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Mail de redactie!