Volgend seizoen zes F1-races gratis te zien

f1-formule1-autoracen

Vanaf volgend jaar liggen de rechten voor de Formule 1 bij de Nordic Entertainment Group en niet meer bij Ziggo Sport. Dat betekent dat Formule-1-liefhebbers vanaf volgend jaar een abonnement moeten nemen op de streamingdienst Viaplay om de races met Nederlandse  commentatoren te kunnen blijven volgen. 

Het Zweedse bedrijf heeft een 3-jarige overeenkomst voor de uitzendrechten van de Formule 1. Onderdeel van die overeenkomst is wel dat er jaarlijks 6 grand prix gratis te zien zullen zijn via een nog nader te bepalen open kanaal. Hieronder valt onder andere ook voor de Grand Prix van Zandvoort.

Uitbreiding van de diensten

Eerder was al bekend gemaakt dat Ziggo Sport de uitzendrechten na dit seizoen kwijt is geraakt, omdat ze niet op konden tegen de enorme bedragen die de Scandinaviërs hebben geboden. Het was voor Ziggo daarom niet meer mogelijk om een nieuw contract af te sluiten. Volgens de geruchten zou de Nordic Entertainment Group zo’n 30 miljoen euro per jaar betalen voor de uitzendrechten.

Het streamingbedrijf is op dit moment voornamelijk actief in Scandinavië. Het is echter voornemens om de werkzaamheden uit te breiden. In eerste instantie naar Nederland, Polen en de Verenigde Staten. Hierbij zullen niet alleen de Formule-1-races te zien zijn, maar ook voetbalwedstrijden uit de Bundesliga (Duitsland). 

Lanceerdatum en tarieven

Wanneer de exacte lanceerdatum is en wat de tarieven in Nederland zullen zijn is op dit moment nog niet bekend.

(Foto: (C) Pixabay)