Voorbereidingen voor Koningsdag Emmen gestart: “Veiligheid heeft prioriteit”

Koning Willem Alexander en Koningin Maxima - InfoPortal

De voorbereidingen voor Koningsdag 2024 in Emmen zijn inmiddels in volle gang. “De eerste contouren worden deze week langzaam zichtbaar”, zegt centrummanager Laurens Meijer tegenover RTV Drenthe, terwijl hij uitkijkt over het Raadhuisplein. De dranghekken staan klaar om geplaatst te worden, het Atlas-theater wordt schoongemaakt en het gras op het Raadhuisplein wordt gemaaid.

Koningsdag 2024

Emmen maakt zich op voor Koningsdag, wat betekent dat het een drukke week wordt voor de centrummanager. “Vanochtend stond er een bordje bij de parkeergarage dat er nog niet had moeten staan. Maar verder verloopt alles soepel,” zegt Meijer, die uitkijkt naar zaterdag. “Dit maak je niet vaak mee, althans niet op deze manier,” blikt hij vooruit.

Lees ook: Noodverordening tijdens Koningsdag 2024 in Emmen

Toegankelijk en bereikbaar

Meijer’s rol tijdens deze opbouwfase is vooral gericht op het toegankelijk en bereikbaar houden van het centrum voor consumenten. “Mensen moeten ondanks de logistieke uitdagingen gewoon naar de winkels of cafés kunnen gaan.” Verkeersregelaar Patrick Urosevic zorgt ervoor dat het verkeer bij de ingang van het centrum aan de Noordzijde wordt omgeleid. “Veel mensen willen toch het centrum in, maar dat gaat nu even niet.”

“Geen Apeldoorn-scenario”

Ondertussen worden er roadblocks geplaatst om het verkeer te stoppen. “Niet alleen hier, maar alle ingangen worden vernauwd met deze betonblokken om de veiligheid tijdens Koningsdag te optimaliseren,” zegt Urosevic, terwijl hij verwijst naar het drama in Apeldoorn tijdens Koninginnedag 2009. “We willen zulke scenario’s natuurlijk voorkomen. We zijn de hele week nog bezig om het centrum van Emmen volledig gereed te hebben.”

Lees ook: Koningsdag in Emmen: centrum volledig gesloten

Emmen moet schitteren tijdens Koningsdag

Meijer hoopt dat Emmen echt schittert tijdens Koningsdag. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we Emmen op de kaart gaan zetten en dat we mooi in beeld komen.” Stiekem hoopt de centrummanager op een ontmoeting met de Koning. “Ik ben aan het duimen, maar ik vrees dat ik het vanaf een afstand moet bekijken.”

(Bron: RTV Drenthe / (C) Afbeelding van 12019 via Pixabay)