Voorinschrijving Drenthe Loopfestijn gaat voorspoedig

Drenthe Loopfestijn Klazienaveen - InfoPortal


Het Peter van Dijk Drenthe Loopfestijn, een hoogtepunt voor menig hardloopliefhebber, vindt plaats op zaterdag 25 mei 2024 in Klazienaveen. Met al meer dan 300 inschrijvingen en ruimte voor nog eens 500 deelnemers, belooft dit evenement wederom een groot succes te worden. Of je nu een ervaren hardloper bent of een beginner, er is een afstand die bij jou past.

Diverse afstanden voor iedereen

Ook dit jaar biedt het Drenthe Loopfestijn afstanden aan voor alle leeftijden en niveaus. Naast de traditionele 10 en 21,1 kilometer, kun je ook kiezen voor de toegankelijkere 4 mijl (6,4 kilometer). Voor kinderen zijn er twee speciale kidsruns beschikbaar en scholieren van het Esdal College kunnen meedoen aan de Esdalrun.

Nieuw: Frame running

Een spannende toevoeging dit jaar is de mogelijkheid voor framerunners om deel te nemen aan de hoofdafstanden. De framerunners starten enkele minuten voor de reguliere lopers. Frame running, voorheen bekend als RaceRunning, is een aangepaste atletiekdiscipline vooral gericht op mensen met ernstige coördinatie- en balansstoornissen zoals cerebrale parese. Bij frame running gebruiken atleten een drie-wielig loopframe zonder pedalen, dat hen ondersteunt terwijl ze zichzelf met hun benen voortbewegen. Dit loopframe is voorzien van een zadel en een lichaamsondersteuning die de atleten helpt hun balans te bewaren terwijl ze lopen of rennen.

Drenthe Loopfestijn Klazienaveen - InfoPortal

Verhoogd prijzengeld Drenthe Loopfestijn

De organisatie heeft dit jaar het prijzengeld verhoogd. Zo kun je, naast het ervaren van een geweldige run, ook nog eens een leuk zakcentje verdienen als je als eerste over de finish komt of het parcoursrecord verbreekt.
De winnaar van de 10 kilometer ontvangt € 150,-. Het verbeteren van het parcoursrecord op de 3 hoofdafstanden levert € 50,- op. Het inschrijfgeld is daarbij niet verhoogd en kinderen doen net als altijd gratis mee.

Lees ook: FC Klazienaveen wint met groot overmacht degradatiekraker

Feestelijke sfeer en support

Het Drenthe Loopfestijn staat bekend om zijn levendige sfeer. Langs de routes geniet je van muziek en entertainment en word je aangemoedigd door het enthousiaste publiek. Ook zijn er diverse verzorgingsposten aanwezig om je te voorzien van de nodige hydratatie en ondersteuning.

Praktische informatie Drenthe Loopfestijn

De jongste deelnemers starten hun race om 13.00 uur, en de halve marathon begint om 14.30 uur. De 10 kilometer en de 4 mijl volgen daarna. Voor elk wat wils dus!

Lees ook: Veenvaart lanceert tiende seizoen met feestelijke opening in Erica

Inschrijven Drenthe Loopfestijn

Doe ook mee met het Peter van Dijk Drenthe Loopfestijn en schrijf je nu in!

Zin om mee te doen aan dit unieke evenement? Inschrijven kan eenvoudig via de officiële website van het Drenthe Loopfestijn: www.drentheloopfestijn.nl. Trek je loopschoenen aan en ervaar zelf hoe bijzonder dit festijn is!

(C) Afbeeldingen: Lammert Schoonewille