Wat wordt het weer tijdens Koningsdag 2024?

het weer tijdens koningsdag koningsmarkt rommelmarkt - InfoPortal

Wat wordt het weer tijdens Koningsdag? Koningsdag staat voor de deur en miljoenen Nederlanders kijken reikhalzend uit naar wat hopelijk een prachtige dag in de buitenlucht zal zijn. Na een periode van relatief koud en onvoorspelbaar lenteweer, lijkt de weersomslag net op tijd te komen voor deze nationale feestdag. Lees verder voor een uitgebreid overzicht van de weersvoorspellingen tijdens Koningsdag.

Weersvooruitzichten voor Koningsdag: Voornamelijk Droog en Zonnig

Weersverwachting op 26 april 2024

De dag start op veel plaatsen droog, met uitzondering van lichte regen in het noordwesten en zuidoosten. Naarmate de dag vordert, klaart het op en krijgt vooral het noorden van het land meer zonneschijn. De temperaturen variëren van 11 tot 14 graden. De volgende dag belooft een mix van zon en buien met temperaturen die oplopen tot 18 graden. Af en toe kan er een stevige bui vallen, maar over het algemeen wordt het warmer.

Specifieke details per dagdeel:

  • Ochtend: In het zuidoosten valt er lichte regen, maar deze trekt geleidelijk weg. Temperaturen beginnen bij ongeveer 10 graden.
  • Middag: Meer zon in het noorden, terwijl in het zuiden de bewolking overheerst met kans op lichte buien. Temperaturen bereiken maximaal 14 graden.
  • Avond: Het noorden blijft droog met opklaringen; in het zuiden neemt de kans op buien toe.

Lange termijn weersvooruitzichten

Na Koningsdag zet de opwaartse trend in temperaturen door. De dagen na Koningsdag worden warmer met middagtemperaturen rond de 20 graden, terwijl de kans op regen- en onweersbuien toeneemt. Ook de nachttemperaturen liggen tussen 8 en 11 graden.

Wat te verwachten tijdens Koningsnacht?

In tegenstelling tot voorgaande jaren, wanneer het tijdens Koningsnacht behoorlijk koud kon worden, verwachten we dit jaar mildere temperaturen. De vrijmarkt in Utrecht, die al op vrijdagavond begint, kan rekenen op temperaturen rond 12 graden, maar na zonsondergang daalt de temperatuur naar ongeveer 4 tot 6 graden. Er is een kans van 40% op regen, dus een waterdichte jas kan handig zijn.

Weerverwachting Zuidoost-Drenthe

In Zuidoost-Drenthe, waar de Koning en Koningin hun Koningsdag komen doorbrengen, kan het kwik in de nacht van vrijdag op zaterdag dalen tot zo’n 5 graden. In de loop van de ochtend komt er geleidelijk aan steeds meer zon en zal het kwik oplopen tot zo’n 11 graden. De maximum temperatuur in de middag is rond 17 graden. Wel is er dan een kans op een kleine bui. Ook in de avond, bij een temperatuur van rond de 12 graden, kan er een buitje vallen.

Bekijk hier de actuele weersverwachting.

Het weer tijdens Koningsdag 2024

Terwijl Nederland zich opmaakt voor Koningsdag, zien de weersvooruitzichten er overwegend positief uit. Met updates die bijna dagelijks volgen, blijven we je informeren over de meest actuele weersverwachtingen. Of je nu van plan bent de vrijmarkten te bezoeken of van andere festiviteiten te genieten, het lijkt een aangename dag te worden om de verjaardag van de koning te vieren.

Blijf onze updates volgen voor de meest actuele en nauwkeurige weersvoorspellingen, en maak je klaar voor een feestelijke Koningsdag!

(C) Afbeelding: Lammert Schoonewille