We kunnen weer op vakantie naar het buitenland

kleurcode reisadvies reisadviezen

Op vakantie naar het buitenland was anno 2021 heel lang onzeker, omdat vele landen van het ministerie van Buitenlandse Zaken nog steeds kleurcode Oranje hadden. Deze week werd bekend dat een aantal landen terug gaan van oranje naar geel. Daar lijken nu steeds meer landen bij te komen.

Het aantal Europese landen dat terug gaat van kleurcode oranje naar geel breidt zich steeds verder uit. Deze week was al bekend gemaakt dat vakanties in Duitsland en Oostenrijk weer mogelijk zijn, vandaag wordt die lijst uitgebreidt met heel Italië, bijna heel Noorwegen, Luxemburg, Polen, Tsjechië en Slowakije. Dat meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Van oranje naar geel

Deze verandering van kleurcode gaat in vanaf donderdag 10 juni 2021. Dat betekent dat vanaf dan ook weer niet-noodzakelijke reizen naar deze landen mogelijk is. Reizigers hoeven dan bij terugkeer in Nederland niet meer een negatieve test te laten zien en hoeven ook niet meer in quarantaine. 

Op dit moment staan diverse belangrijke vakantielanden zoals Frankrijk, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en België nog wel op oranje. Van Frankrijk is alleen Corsica geel, van Spanje zijn de Canarische Eilanden en de Balearen geel. Buitenlandse Zaken meldt dat er in de landen die naar geel gaan een gestage daling van de besmettingsgraad te zien is. 

Inreisbeperkingen

In landen die nu op geel staan kunnen toch inreisbeperkingen gelden voor Nederlanders die het land binnen willen komen. Controleer daarom altijd vooraf de plaatselijk geldende regels voordat je daadwerkelijk op vakantie naar het buitenland gaat.