Zesde supermarkt in centrum Klazienaveen: een dynamische toevoeging aan het winkelaanbod

supermarkt Albert Heijn in Klazienaveen - InfoPortal

De komst van een nieuwe Albert Heijn supermarkt in Klazienaveen belooft een significante boost te geven aan de lokale economie en het winkelaanbod in het centrum van het dorp. De bouw van dit nieuwe complex, strategisch gelegen aan de Langestraat op de voormalige locatie van de Op=Op Voordeelshop en modewinkel Bertus, markeert een belangrijke ontwikkeling in het winkelcentrum van Klazienaveen.

Nieuwe supermarkt krijgt snel vorm

Met de afronding van het grondwerk en de aanleg van de parkeerkelder, zal de bouw van het complex nu snel vorm beginnen te krijgen. De nieuwe Albert Heijn wordt de zesde supermarkt in het centrum en is gepland om nog voor de feestdagen dit jaar de deuren te openen.

Een magneet voor consumenten en ondernemers

De nieuwe supermarkt zal niet alleen dienen als een handige locatie voor boodschappen, maar ook als een magneet voor zowel consumenten als ondernemers. “De combinatie van een full-servicesupermarkt en een discounter dicht bij elkaar, betekent een aanzienlijke verbetering van deze kant van het winkelcentrum,” aldus ontwikkelaar Vincent Alkema van AlkeBeek. “Sowieso knapt met al deze nieuwbouwplannen de entree van het dorp aan deze kant enorm op.”

Lees ook: Groen licht voor nieuwe Aldi en 23 appartementen in Klazienaveen

Lees ook: Drenthe Loopfestijn: Belangrijk nieuws voor bewoners langs het parcours!

Bouw en vooruitzichten supermarkt

Naast de supermarkt omvat het nieuwe complex ook 23 appartementen boven de winkel, wat bijdraagt aan de woonvoorzieningen in het gebied. De strategische locatie vlakbij de ovonde belooft gemakkelijke toegankelijkheid voor zowel bewoners als shoppers. Deze ontwikkeling is een stimulans voor verdere economische groei en draagt bij aan de leefbaarheid van het centrum.

Economische impuls en concurrentievermogen

De opening van de Albert Heijn zal naar verwachting een positieve economische impuls geven aan Klazienaveen. Met zes supermarkten in het centrum wordt het concurrentievermogen binnen de lokale markt versterkt, wat leidt tot betere prijzen en dienstverlening voor de consumenten. Deze toename in competitie kan ook de kwaliteit van producten en klantenservice verbeteren, aangezien winkels streven naar differentiatie en het aantrekken van klanten.

Uitdagingen en kansen nieuwe supermarkt

Hoewel de toevoeging van nog een grote winkelketen aan het winkelcentrum van Klazienaveen veel voordelen met zich meebrengt, brengt het ook uitdagingen met zich mee, zoals verkeersdrukte en parkeerproblematiek. Deze kwesties vragen om doordachte stedelijke planning en infrastructuurverbeteringen om een soepele integratie in het bestaande stadsbeeld te garanderen.

Toekomstvisie

Met de voortdurende ontwikkelingen en de toevoeging van belangrijke faciliteiten zoals deze nieuwe supermarkt en wooneenheden, positioneert Klazienaveen zich als een aantrekkelijke bestemming voor zowel nieuwe bewoners als ondernemers. De groeiende vraag naar lokale en toegankelijke winkelopties, samen met de versterking van de wooninfrastructuur, draagt bij aan de duurzame groei van de gemeenschap.

Realisatie

De voltooiing van de nieuwe Albert Heijn in Klazienaveen is niet alleen een uitbreiding van het retailaanbod maar ook een belangrijk moment voor de gemeenschap om de voordelen van stedelijke ontwikkeling en economische vitaliteit te omarmen. Terwijl de bouw vordert, kijken zowel de lokale bevolking als potentiële investeerders met grote belangstelling uit naar de realisatie van dit project en de positieve veranderingen die het met zich mee zal brengen voor het centrum van Klazienaveen.

Bron: RTV Drenthe